Wpis z mikrobloga

@ChamskoCytuje:
Znaczy trzeba przyznać, że uczciwie sobie robią widełki:

2. Pozycjonowanie/linkowanie prowadzone jest dla fraz o nieprzekraczalnej liczbie wyszukiwań dla każdej z frazy 500 tyś wyszukiwań w wyszukiwarce google.pl. wyszukiwalność można sprawdzić wpisując w wyszukiwarce daną frazę i klikając wyszukaj, pod frazą ukaże się liczba wyszukiwań). Istnieje możliwość dodatkowej wyceny jeśli frazy przekraczają 500 tyś wyszukiwań.

Nie polecam się pozycjonować w ten sposób, chcesz mieć realny kontakt z firmą odpowiedzialną za
@ChamskoCytuje: Polecam specjalistę. Przede wszystkim wszystkie tanie oferty w e-commerce się nie sprawdzą, chyba że to totalna nisza. Co to za branża?

@Deykun Tutaj są nawet pomylone pojęcia, to jest liczba wyników wyszukiwania, a nie ile razy ktoś szuka danej frazy...

Znaczy trzeba przyznać, że uczciwie sobie robią widełki:

2. Pozycjonowanie/linkowanie prowadzone jest dla fraz o nieprzekraczalnej liczbie wyszukiwań dla każdej z frazy 500 tyś wyszukiwań w wyszukiwarce google.pl. wyszukiwalność można
@Deykun: wlasnie chodzi o to ze niewiadomo kogo wybrac xd ofert jest tysiace, ceny rozne, a oscamowac moze kazda z nich. #!$%@? wie jak go tego sie zabrac, ze swojej strony bede zajmowal sie contentem na blogu, co moze jakis ruch da, ale linkowanie itp to niezbyt w tym biegly jestem
@archiemax: branza niezbyt niszowa, pare lokalnych produktow robionych u mnie w regionje do ktorych mam dostep i wiem ze sa super jakosci, typu oleje tloczone na zimno, kasze itp. Konkurencja tam jest spora, ale robie to bardziej jako dodatek do pensji i zajawka. Jednak nie chce sie #!$%@? na mine z jakas scamerska agencja, po opjniach tez nie ma co wybierac, bo sami moga sobie naruchac setki pozytywnych opinii
@ChamskoCytuje wybierz firme lub osobę, która przedstawi Ci konkretną ofertę, tj propozycje fraz i wstępne info co zostanie, w jakim czasie zrobione. Do tego raport co miesiąc, co zostało zrobione i jaki dało to efekt. Przy czym pierwszych realnych efektów można się spodziewać po 2-3 miesiącach.
Content to podstawa, warto by seowiec dał Ci wskazówki co do tego jakie teksty i jak tworzyć. T
j długość tekstów i nasycenie frazami.
@iEarth: problem w tym ze nie wiadomo kogo wybrac, trafie na jakiegos nieogara albo korpo co z zautomatu lobkuje na swoim slabym zapleczu czy cos i mam lipe. Na realny spoko efekt daje sobie pol roku, jak przezten czas ciagle bede bujal sie na szarym koncu to nie widze sensu
@ChamskoCytuje: ale na Allegro na pewno nie znajdziesz :) Najlepiej samemu trochę poczytać, by poznać solidne podstawy, a potem mocno weryfikować agencję/freelancera z działań. Jak masz jakieś pytania to możesz odezwać się na priv lub pisać tutaj, mogę dobrodusznie coś podpowiedzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@grastanislaw: to jak wygląda obecnie sensowne pozycjonowanie? Powiedzmy że mam dobre opisy produktów, mam bloga z artykułami na ~1500 słów ze słowami kluczowymi, sklep jest zoptymalizowany i katogorie w sklepie są dobrze rozpisane.
Co dalej z takim sklepem robić, na co zwracac uwage? Nie chce sie #!$%@? na seowca ktory wezmie ode mnie 1500zł a potem kupi te linki z allegro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ChamskoCytuje: trudno powiedzieć bez znajomości branży.

Na pewno musisz szukać "rywali" na podobnym poziomie tj. lepiej bić się o 10 fraz co mają średnio 100 wyszukiwań miesięcznie niż jedna co ma 1000 - prawdopodobnie w drugim przypadku będzie o wiele trudniej, bo rywalizujesz z większym graczem, który też o to walczy.

Do tego linkbuilding - tylko trzeba większe postaranko - dla przykładu mogę Ci dać mój case, gdzie miałem klienta z
@ChamskoCytuje: najlepiej jakby wszystko było jakoś wspólnie prowadzone, na sam zimny outsourcing wątpię by się sprawdził. Do tego sporo zależy od branży. Ale raczej nikogo nie jestem w stanie polecić na samo linkowanie.

tu trochę wracamy do początku co pisałem - warto samemu wiedzieć jakie linki są wartościowe, jakie parametry, czym się kierować - i wtedy możesz takie osoby weryfikować, jeżeli coś komuś powierzysz.