Aktywne Wpisy

byferdo +361
Mieszkańcy małopolski na pewno kojarzą pojawiające się od lat żółte plakaty z "atrakcyjną" ofertą obwoźnej sprzedaży "proszków produkcji niemieckiej". Dziś z ciekawości podszedłem na taką sprzedaż, aby zobaczyć co tam sprzedają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kolejka zainteresowanych kupnem (średnia wieku w kolejce 70+) stała już 20 minut przed ogłoszoną godziną sprzedaży. Sprzedawca podjechał jednak około 10 minut po czasie - ale dla taniego proszku seniorzy mogą stać na mrozie, czemu nie.
Kolejka zainteresowanych kupnem (średnia wieku w kolejce 70+) stała już 20 minut przed ogłoszoną godziną sprzedaży. Sprzedawca podjechał jednak około 10 minut po czasie - ale dla taniego proszku seniorzy mogą stać na mrozie, czemu nie.
źródło: comment_Mn5sthRrbf2lOXqEmUOvLlAMsW7EnWhn
Pobierz
mirko_anonim +23
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego różnica wieku to taki problem? Jestem facetem po 30, a moja partnerka jest 11 lat młodsza. Ile ja się nasłuchałem komentarzy, że mam dziecko, a nie kobietę. Głównie od kobiet 30+, samotnych feministek, których nikt nie chciał. Dlaczego tak boli ich d--a o tą różnice wieku? Miałem sobie brać taka zgorzkniałą, starą feministkę do związku? Boli ich młodość? Co ciekawe, tylko ta grupa ma
Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego różnica wieku to taki problem? Jestem facetem po 30, a moja partnerka jest 11 lat młodsza. Ile ja się nasłuchałem komentarzy, że mam dziecko, a nie kobietę. Głównie od kobiet 30+, samotnych feministek, których nikt nie chciał. Dlaczego tak boli ich d--a o tą różnice wieku? Miałem sobie brać taka zgorzkniałą, starą feministkę do związku? Boli ich młodość? Co ciekawe, tylko ta grupa ma

Potrzebuję informacji. Który fundament lepiej wybrać - fundament punktowy (bloczki) czy płyta fundamentowa?
Jakie stoją plusy i minusy tych rozwiązań.
Producenci domków, z którymi negocjuję mają oba typy i im jest to absolutnie obojętne na który się zdecyduję, lecz płyta u obu jest droższa od bloczków o dobre kilka/naście tysięcy.
Fundament miałby być podstawą pod domek całoroczny 35m2, z antresolą podwyższoną. Ogrzewanie jeszcze nie jest sprecyzowane, ale rozważamy maty grzewcze el., klimatyzatory, a może coś innego (kompletny brak wiedzy w tym temacie, dopiero do sprecyzowania).
Nie wykluczamy z różowym, aby za lat kilka rozbudować ten domek i w nim zamieszkać (przy założeniu, że 35m + antresola będzie niewystarczająca na aktualne potrzeby i konieczne będzie powiększenie konstrukcji - zrobienie 'dostawki').
Pozdrawiam
#budownictwo #budowadomu #remontujzwykopem #dom #dzialka
#budujzwykopem
jak kasa nie gra roli to brałbym płytę, jak skrobiesz tyłek szkłem to ławy, w przypadku domku tak małego jak 35m2 to nie powinno tobie to robić różnicy, chyba że budujesz się na bagnie gdzie budyneczek może nierównomiernie osiadać le to musiały by być jakieś skrajne warunki chyba
-czas wykonania (u mnie płytę 100m2 w trudnych warunkach zrobili w półtorej tygodnia, z czego 2 dni odpadły przez deszcze)
-równomierne osiadanie
-lepsza izolacja przeciwwilgociowa
-można budować gdy warunki glebowe są trudne