Wpis z mikrobloga

@Defender: Co sklep z butami ma wspólnego z Alfą? @dos_badass: Dzisiaj jechałem Jaworzno-Sosnowiec-Częstochowa-Gliwice to z 6 156 i 7 159 mijałem, wczoraj u mnie w mieście świeżo (nie starsze niż 2 lata, bo wtedy zmienili u mnie wzór rejestracji) zarejestrowane 2x 156 i 2x 159. P.S. Miałeś pakiet na lawetę do Twinsmarka? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Dzisiaj jechałem Jaworzno-Sosnowiec-Częstochowa-Gliwice to z 6 156 i 7 159 mijałem, wczoraj u mnie w mieście świeżo (nie starsze niż 2 lata, bo wtedy zmienili u mnie wzór rejestracji) zarejestrowane 2x 156 i 2x 159. P.S. Miałeś pakiet na lawetę do Twinsmarka?

@ZlodziejBilonownic: no to przecież mój rewir, #!$%@?! xD
nie miałem pakietu, bo sprzedałem, jak wariator zaczał #!$%@?. xD
@ZlodziejBilonownic: bo alfy to #!$%@? samochody nie do #!$%@?. Coś jak bemki tylko dla zwykłych ludzi, a nie sebixuff. Jak dbasz, wymieniasz filtry/olej itd., to i tak prędzej zardzewieje i się rozleci niż się zepsuje.
Mam 156 z 2.5 v6 i przez 5 lat wymieniłem aż świece w silniku i rozrząd, no i oczywiście progi z podłogą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KrzysztofWu No mi troszkę chodzi po głowie 159 diesel 1.9 8V 120 w sedanie jak już będę musiał się 406 (mam sedana 2.0 diesel 90) pozbyć (oby jak najpóźniej, jeździ się fajnie), tylko parę rzeczy mi nie pasuje- 1) niedzielona i nieskładana kanapa w sedanie- w Pugu to mam, bardzo przydatne do przewożenia nart i desek, 2) #!$%@? dwumasa i dpf (ani tego, ani tego fabrycznie w Pugu nie mam), 3) sľawetne
@kimunyest95: A idź pan- klapy wirowe w 150, na co to komu. A po prawdzie to i tak śmigam wolnymi furkami- mój obecny Peugeot w dieslu ma 90 koni/200 niuta przy 1300kg, setkę robi w 15s. Poprzednie auto to była benzyna 66 koni/99 niuta przy 975 kg, setka również w 15s. Alfa zdaje się jest o 150 kg cięższa od Puga? To i tak stosunek waga/moc byłby lepszy xd Z resztą,
@ZlodziejBilonownic: można tak narzekać do upadłego, że tu klapy wirowe, tu multiair i zasadniczo chodzić na pieszo. W każdym razie życzę Ci udanego zakupu jeżeli zdecydujesz się na 159. Problem w tym, że auto ma swoje lata, a najmłodsze egzemplarze kosztują całkiem sporo.

Jest też sporo #!$%@?, alfaholikow od siedmiu boleści, co 159 z 2006 roku z nalotem ok. 300k wciskają za ponad 20k. Xd