Aktywne Wpisy
robert5502 +634
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Arbuzlele +1568
W skrócie jak ktoś nie wie: Wypożyczalnia luksusowych aut dorabia sobie sprzedając sklep Apple po okazyjnych cenach i robi tak od lat wielu, jedyny mankament że się czeka długo.
Ja tam jestem fanem pingwina, ale tak czytałem tyle o tym wątku i ludzie oskarżają o scam, ale w sumie też nie ma się do czego przyczepić xD A promocyjne ceny są mega promocyjne. Może typ pracuje w chińskiej fabryce i wynosi po jednej części, w domu lutuje i sprzedaje, bo nie wiem XD Do jakiś wniosków mirki doszły?
#apple #ios #iphone #ipad #macbook
Teraz iphone nie ma, ale są ipady
Ja nie chcę by ktoś tu ryzykował, ale sam się w głowę zachodzę. Gdyby firma była na rynku rok, to można uznać, że to scam. Ale 5 lat?
To jest taki mem właśnie appleowy na wykopie, że ludzie kupują sprzęt od handlarza samochodami XD
Może to testo, podnosi standard życia Polaków xD
Tak tylko gdybam: czy tu nie chodzi o to ze sprzet jest kupowany w stanach z zerowym vatem, a potem raz na jakis czas organizowany jest "przerzut" do Polski? Swego czasu w ten sposob sprowadzane byly chinskie telefony, tez sporo taniej niz w polskich sklepach.
@fervi: np. aktualny MacBook Air za 3599zł to nie jest jakiś kosmos, bo występuje regularnie w promocjach za 4000-4400zł więc tu nie ma dużej różnicy. Ale jak był Pro na M1 za 3025zł to była niezła abstrakcja ( ͡° ͜ʖ ͡°) choć to jakieś chyba promocje promowane i dofinansowywane przez Allegro.
Apple Mac Mini M1/16GB/256GB SSD
U niego: 3300zł
Allegro u innych: 4450zł
I tak na wszystkim. Niektóre rzeczy miały przebitkę 50%
Dalej gdybal nie bede :)
@pekak: Jeżeli klient kupuje przez Allegro i nie przekracza 10k to nie - ma ochronę kupujących która mu wszystko zwróci, jedyną niedogodnością jest zamrożona kasa na kilka miesięcy. Ale dużo ludzi kupuje bezpośrednio u tego gościa z pominięciem Allegro ( ͡° ͜ʖ ͡°)