Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #kiciochpyta #bitcoin
Ej mireczki nie znam się totalnie.
Ale mam 20 tysięcy polskich złotych, które mogę wywalić w błoto.

Jakie jest prawdopodobieństwo, że jak wejdę teraz za wszystko i kupię np XRP albo Cardano.
To w 2030 roku będę miał za to mały domek w Zakopanem ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DomowyPaker: Żeby kupić dom z BTC wrzucając tylko 20 tys PLN to BTC musiałby chyba skoczyć do kilku milionów za sztukę co jest raczej mało możliwe.

A dajmy że XRP kosztuje teraz 3,92 zł - to jest na oko 5100 sztuk.
To jakby podskoczył do 100 zł za sztukę to mam wtedy 510000 zł.

Taki scenariusz jest chyba bardziej możliwy, ale totalnie się nie znam.
Dalej jestem zapatrzony tą historią,
  • Odpowiedz
@kodecss: Dogecoin to jest jednosezonowy coin. Za 4 lata prawdopodobnie wyleci z pierwszej setki, a ty mówisz o zakupie na 9 lat.

To kup eth, to powinno więcej urosnąć procentowo.
Ogólnie zamiast tylko kupić i zapomnieć efektywniej jest kupować i sprzedawać zgodnie z cyklami na rynku.
  • Odpowiedz
@kodecss: nie ma takich ludzi praktycznie. To jest giełda. Tutaj nie ma łatwej drogi do bogactwa. Przeciwnie- marząc o bogactwie Janusze wpadają w pułapki psychologiczne i scamy chcąc szybko ubrać pieniądz i tracą w ostateczności. Nie bądź jak oni, stackuj BTC i kiedyś mi podziękujesz
  • Odpowiedz
@kodecss: dobrze tu zostałeś wyjaśniony. Na twoim miejscu, kupowałbym tylko BTC raz w tygodniu przez rok i tak zostawił te BTC na 10 lat. To naprawdę najlepszy pomysł. Jak byś potrzebował pomocy w tym jak bezpiecznie to przechowywać przez te 10 lat to daj znać.
  • Odpowiedz