Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #kopac #mining
Siemaneczko Mirki i Mirabelki. Zaskoczę pewnie teraz wszystkich.
Posiadam komputer stacjonarny PC ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Statystycznie więcej mnie nie ma w domu jak jestem dlatego też wpadłem na pomysł by z owego pudła zrobić amatorską koparkę.
Teraz pytanie czy jest tu ktoś kto kopie na własnym PC, bo mam w sumie kilka pytań takich jak:
opłacalność, jak wygląda z rachunkami za prąd no i główny nurt czyli z jakiego oprogramowania korzystacie
Czekam z niecierpliwością na jakiś odzew.
Pozdro :D
  • 27
@cranberry250: wyciągam 37 bez zmiany ustawień karty. myślałem, że będzie gorzej. Muszę zrobić cykl 24 godzin i zrobić pomiar ile żre następnie poczytać o pendraku z linuksem i po prostu to zrobić i znów testy. Olałem kopanie za pomocą procka bo to nie zarobi nawet na prąd choć mogę się mylić bo nie robiłem dokładnych obliczeń.
@Witson: to ja również podepnę się do wątku. Co byś polecił żeby pokopac na Ubuntu 20.04 i 2x 2070Ti. Nie chciałbym zmieniać systemu ani robić bootowalnego hiveos czy nicehash Os. Tego nicehash miner chyba nie uruchomię na Ubuntu?
Czy jest jakiś odpowiednim tego afterburber dla Linux?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@alexx600: jest nicehash os pod Linuxem to pewnie osobno do instalowania też, albo pobierz program do kopania nbminer wersja Linux jak jest, tylko tam trzeba wszystko ręcznie ustawić żeby kopać, na 2miners jest opisane jak to zrobić
@Witson: dzięki. Zastanawiam się jednak nad tym nicehash. W chwili obecnej kopie przy pomocy t-rex i 2miners jako pool. Zyskowność dla 24 godzin i jednej karty wychodzi dużo słabiej niż na grafice powyżej. Więc spróbuję hiveos na pendrive albo przezuze się na rvn. Nie wiem co wyjdzie lepiej.