Aktywne Wpisy

1X6D +153
Autko za 1200 moze udaloby sie zejsc do 1k i mialbym bolida
74plusy i kupuje
74plusy i kupuje
źródło: temp_file6659527682030958124
Pobierz
Maly_Jasio +10
#alkoholizm
Mieliście kiedyś piersiówkę? Ja miałem i to niejedna. Zawsze dostawałem w prezencie. Nigdy żadnej nie użyłem, choć w studenckich latach wydawała mi się ciekawym rekwizytem podczas np wycieczek górskich żeby gulnac sobie rum na wzmocnienie.
Dzisiaj takie myślenie wydaje mi się bardzo głupie. Nie widzę absolutnie żadnych powodów, żeby używać piersiówki. W ogóle kto wpadł na pomysł, żeby coś takiego produkować, grawerować i dawać w prezencie? W domyśle: "daje
Mieliście kiedyś piersiówkę? Ja miałem i to niejedna. Zawsze dostawałem w prezencie. Nigdy żadnej nie użyłem, choć w studenckich latach wydawała mi się ciekawym rekwizytem podczas np wycieczek górskich żeby gulnac sobie rum na wzmocnienie.
Dzisiaj takie myślenie wydaje mi się bardzo głupie. Nie widzę absolutnie żadnych powodów, żeby używać piersiówki. W ogóle kto wpadł na pomysł, żeby coś takiego produkować, grawerować i dawać w prezencie? W domyśle: "daje

moze mi ktos wytlumaczyc jak obecnie zrobic polaczenie z praca zebym mogl korzystac ze zdalnego pulpitu?
Anydesk i TeamViewer odpadaja bo to za droga zabawa dla klienta a korzystam dosc rzadko. Klient chyba nie posiada stalego zewnetrznego adresu IP.
Podoba mi sie rozwiazanie u innego klienta ale nie wiem jak z bezpieczenstwem - po prostu RDP jest wystawione na swiat i lacze sie normalnie podajac IP, login i haslo; u klienta wszystko w domenie.
#rdp #sieci #zdalnypulpit #windows
@Stingeree: taktyk, bo wg mnie to dobre rozwiązanie, ale pewnie się mylę
Z racji zawodu latwiej mi niektore rzeczy zrobic zdalnie niz jechac 100-200 km do klienta
@Xordan: tez sie zastanawiam, to nie ja tam adminuje...
@gpvx: ok a jest gdzie opisane jak to sie stawia, konfiguruje, jakie sa wymagania? Chce to na wlasna reke zrobic
@Stingeree: xD
no ale z drugiej strony to od 4 lat nic sie nie stalo xD
Postaw serwer ssh u siebie, ustaw klientowi polaczenie kluczem prywatnym i dynamic port i niech w razie problemu laczy sie do ciebie i potem rdp/vnc wbijasz jak do siebie.
A nie czekaj, putty ma buga i zrywa polaczania typu rdesktop/vnc, albo wrecz zawiesza jak sie w niego kliknie.
Maszyna wirtualna z Debianem i tam reverse ssh wrzucone do systemd. I klient odpala jak masz mu
powiem szczerze ze musze o tym poczytac bo nie bawilem sie w to nigdy xD
Raspberry Pi Zero W ma tylko Wifi.
Ustawiasz, wpinasz w siec klienta i tyle.
No i Raspberry Pi Zero ma chyba lepsze "wsparcie".
Oczywiście