Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pokłóciłem się z żoną o jakąś głupotę związaną z meblami i powiedziała, że miesiąc śpię na kanapie bo nie zgodziłem się z jej planem wystroju.
Minął tydzień(była środa) zapytałem się czy już mogę wrócić do łóżka to odpowiedziała, że jeszcze trzy tygodnie.
Oznajmiłem więc, że albo wracam i żyjemy normalnie albo w sobotę idę na rokse.
Zaczęła coś mówić ale wytłumaczyłem jej, że potraktuję to tak jakbym robił ręką i nie będzie to zdradą bo nie będę nic czuł do tej dziewczyny.
No i zaczęła mnie wyzywać i obraziła się jeszcze bardziej.
Ehhh... #logikarozowychpaskow

#roksa #zwiazki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6143d5d8942c94000b1dce7c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@powiedz: ale to nie chodzi o władze.
Tylko o to jak ktoś się zachowuje w trudniejszych sytuacjach.
Osoba normalna, zachowująca się racjonalnie i szanującą partnera, która na tym szacunku i zaufaniu buduje związek, nie zmieni się nagle o 180* i nie stanie się pomiatająxa chłopem hetera.
Ludzie się aż tak nie zmieniaja.

@sepuqqu: to już Twoje słowa.
  • Odpowiedz
@agaja: No ale co chciałaś powiedzieć? Skoro nie reagują na czerwone flagi to "więc cóż" należało się albo ewentualnie lżejsza wersja - sami są sobie winni, Jak nie to co "cóż"? Jak nie reagują na flagi to wszystko git i nie ma sprawy?
  • Odpowiedz
@sepuqqu: tak. To znaczy, że sami weszki na mine mimo tablic informacyjnych.
Nie. Nie należało się im.
Nie. Te kobiety nie mają prawa tak się zachowywać - ale ci faceci zaniast kopnąć je w dupe, pozwalali im na dalsze niewłaściwe zachowanie i tym samym kopali pod sobą jescze głębszy dół.
Jak widzisz toksyczna osobę - nie brniesz głębiej w relacje.
  • Odpowiedz
A to ok, przynajmniej jeśli takie samo zdanie masz w analogicznej sytuacji o kobiecie która chodzi o 3 w nocy półnaga, pijana i kokietująca na rynku w krakowie i zostaje zgwałcona - że nikt nie miał prawa ale też sama jest sobie winna i kopała pod sobą dół

Osoba normalna, zachowująca się racjonalnie i szanującą partnera, która na tym szacunku i zaufaniu buduje związek, nie zmieni się nagle o 180* i nie
  • Odpowiedz
@sepuqqu: Analogia nietrafiona.
Potownalabym do tego, że ta kobieta idzie obwieszona kosztownościami w podejrzana ulice, gdzie kradną i widzi podejrzanych typów, a i tak lezie.
A jak tak Ci na gwałcie zakezy - to nie rynek, a podejrzana okolica, gdzie już dochodziło do ataków

Nie przesadzaj. Kobiety to tak samo ludzie,
  • Odpowiedz
@agaja: Czepiasz się miejsca żeby tylko się nie zgodzić i nie musieć napisać pełnym zdaniem - tak też jest sama sobie winna. Mogłem napisać że była w sklepie z ubraniami, nieważne, wszystko inne się zgadza.

Kregoskup moralny, zasady, przyzwoitość nie są zależne od genów, a zachowania które piętnujesz nie są warunkowane drugim chromosomem X.

Ale to jak inni reagują na twoje zachowania już tak, a jeśli nie reagują to sprawia
  • Odpowiedz
WierzgającyDyrygent: Stary! Ty masz jakieś jaja? :)

Jakby mi baba powiedziała coś takiego, to najpierw uznałbym to za żart i na głos zaniósł się śmiechem, a gdyby po chwili nadal trwała w swoim przekonaniu, to następnego dnia złożyłbym papiery o rozwód.

Na szczęście posiadam mózg i nigdy się nie ożeniłem, bo umowy sporządza się "na czas wojny", a umowa małżeńska jest niewyobrażalnie nieuczciwa wobec mężczyzn.
  • Odpowiedz