Wpis z mikrobloga

#apple Kupiłem sobie przez Allegro telefon z nadwyżki producenta (sztuki które się nie sprzedały, i zostały wprowadzone pod redystrybucję po niższej cenie) - nieużywany, „nowy”. 90% kondycji baterii bo trochę sobie na tym magazynie poleżał - gwarancja Apple wygasła. Sklep, który to sprzedawał oferował gwarancje w ramach własnego serwisu. Po 5 miesiącach okazało się ze telefon jest rozszczelniony, bo pod aparatem przednim i tylnym zbierał się kurz. Dobrze ze nie dawałem go pod wode, bo bym zalał. Wysłałem go w ramach gwarancji i odesłali z ekspretyza że „Telefon został naprawiony”. Tyle. Po odebraniu przesyłki, pierwsze co sprawdziłem to stan aparatu. Oczywiście zostało po jednej drobince kurzu w każdym z obiektywów oraz kilka malutk, ale na tyle małych ze widoczne są tylko w białym świetle. Ale już #!$%@? w to. Wyraźnie napisałem ze telefon jest rozszczelniony i maja to przede wszystkim naprawić. To odesłali mi telefon nawet #!$%@? nie zamknięty XDDDD. Porównajcie lewy, dolny poprawny róg z prawym dolnym niezamkniętym. Zdjęcie poniżej. Po ilu „naprawach” mogę żądać zwrotu pieniędzy za urządzenie?
Pobierz trylylyly - #apple Kupiłem sobie przez Allegro telefon z nadwyżki producenta (sztuki ...
źródło: comment_1631696248GVdAJacVdZ4qDRYzch5MOR.jpg
  • 129
@BananowyKrol: Co do gwarancji w przypadku Apple nie takiej sytuacji ze gwarancja startuje od włączenia. Jeżeli kupisz iPhona np 20 stycznia a włączysz go w grudniu to niestety ale gwarancja rusza od 20 stycznia a nie grudnia ( ) .
@trylylyly: Już odbijając od śmiania się z Ciebie, to kupno używanego telefonu w tym kraju to jest #!$%@? loteria XD Znam się na telefonach, kiedyś bawiłem sie w te cyjanogenmody, debrandowanie, jakieś drobne naprawy bla bla a i tak 2-3 razy musiałem wykłócać się ze sprzedającym, że żądam zwrotu pieniędzy. Raz Iphone 6, któremu bateria padała po 2 godzinach, a pisał, że spokojnie starcza na cały dzień, chyba w trybie samolotowym
@trylylyly: Apple która logistycznie zarządza w formie "Just In Time" w której jednej z filarów jest niwelowanie nadwyżki magazynowej do absolutnego minimum (tym się Tim Cook zajął jak trafił do apple w 1998, likwidował fabryki zastępując to łańcuchami dostawców przez co wyprodukowane rzeczy mogłyby zostać wysłane na dniach do sklepów zamiast zalegać na magazynie bo inwentarz czekał na części) ma nadwyżki magazynowe.

Ehe
Kupiłem sobie przez Allegro telefon z nadwyżki producenta (sztuki które się nie sprzedały, i zostały wprowadzone pod redystrybucję po niższej cenie) - nieużywany, „nowy”. 90% kondycji baterii bo trochę sobie na tym magazynie poleżał - gwarancja Apple wygasła. Sklep, który to sprzedawał oferował gwarancje w ramach własnego serwisu.

@trylylyly: ty serio w to uwierzyles czy trolujesz? XDD