Wpis z mikrobloga

@GienekZFabrykiOkienek: poczytaj sobie jak ludzie których stać na sztab doradców podatkowych odprowadzają podatki, wcale. Od czego by mieli odprowadzać ten liniowy, skoro wszystko idzie w koszty? Ty zapłaciłeś pewnie w zeszłym roku więcej podatku dochodowego niż Trump przez ostatnie 20lat.

@Herubin: pomijając już kwestię tego że za opioid epidemic stoi big pharma, to jest korelacja pomiędzy dochodami, a narkomanią, a nawet gdyby nie było (a jest) to żeby problem usunąć
  • Odpowiedz
@kam966 też mają katastralny. Imho takie podatki z punktu widzenia gospodarki są o wiele lepsze, bo stymulują do efektywniejszego zarządzania kapitałem. Z kolei obecne podatki dochodowe, etc. bym co najwyżej przeznaczył na zbudowanie funduszu w stylu norweskim.
  • Odpowiedz
poczytaj sobie jak ludzie których stać na sztab doradców podatkowych odprowadzają podatki, wcale. Od czego by mieli odprowadzać ten liniowy, skoro wszystko idzie w koszty? Ty zapłaciłeś pewnie w zeszłym roku więcej podatku dochodowego niż Trump przez ostatnie 20lat.

@TomSz: No i? Twoim rozwiązaniem jest #!$%@?ć mu 120% podatku żeby wciąż nic nie zapłacił? xD
  • Odpowiedz
Przeciez im nie chodzi o opodatkowanie klasy średniej tylko miliarderów. Ludzi obrzydliwie bogatych, mających realny wpływ na życie tysięcy ludzi. I dobrze bo miliarderów być w ogóle nie powinno, po co komu tyle buły

@oCzwartejWstajaPtaki: a kończy się jak zawsze- ruch BLM mówił o opodatkowaniu bogatych i nierównościach społęczenych ale wystarczy, że miliarderzy mówili, że wspierają BLM ze swoich strzeżonych willi,a gniew tłumu skupił się na sklepikarzach i właścicielach małej gastronomii,
  • Odpowiedz
@vetomedia: przy czym RICH to tyczy się tych co mają więcej ode mnie. Im można zabrać i 95% i tak szkodzą za te pieniądze.
@djtartini1: jak mówię to jest tak opodatkować tych co zarobili 1 mln, jak ja zarobiłem mln to wtedy tych co 10mln jak ja zarobiłem to najlepiej tych co 100mln. Tak to działa, że krzykaczom przeszkadzają tylko ci co zarabiają więcej od nich.
  • Odpowiedz
@vetomedia: Przecież ona miała darmowe zaproszenie. Kieckę podobno też dostała, na zasadzie promocji projektanta.

No i cel osiągnęła - kolejny dzień, nie tylko w USA jak widać, kupa osób omawia kwestię opodatkowania bogatych, przy okazji oceniania kiecki.
  • Odpowiedz