Aktywne Wpisy
Szarmancki-Los +197
Zawsze jak gram w gierki to robię to jednym schematem, mianowicie być jak najbardziej szlachetny i nie popełniać żadnych przestępstw, o ile to jest niezbędne fabularnie.
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
xiv7 +98
Kiedyś główna była zasrana prawacko-rasistowskim gównem a teraz i na mikroblogu gorące 3/4 wpisów że murzyn/ pajeet/ inny afgańczyk w związku z Polką i TRZEBA o tym #!$%@?ć cały portal, nie da się już przeczytać o ciekawych sytuacjach jak kiedyś tylko ku*wa trzeba informować CAŁY ŚWIAT że jakaś Polka jest w związku ze śniadym obcokrajowcem który ją na pewno zostawi, PATRZ Wykopku, koleś z Afryki albo Azji jest z Polką, czemu się
- lewoskręt w uliczkę, którą blokuje inne auto
- wymijanie wana na wąskiej dwukierunkowej uliczce, pełnej aut
- kilka znaków stop (przy których Tesla się zatrzymuje a następnie lekko podjeżdża do przodu, by zwiększyć sobie widoczność)
- na jednym skrzyżowaniu mija jakieś inne autonomiczne auto z Lidarem na dachu i dodatkowymi czujnikami (czy tylko dla mnie to komicznie wygląda)?
#tesla #elonmusk #gielda #technologia #fsd #ciekawostki
@mepps: osobiście byłem przekonany, że tam nie można zmieniać pasa, ale jak doczytałem, jednak można (co jednak jest nie wskazane, ale dozwolone). Test zaliczony, ale moim zdaniem, powinien bardziej agresywnie zmienić pas, by z większym marginesem minąć betonowy słup.
Nie wiem, czy to kwestia perspektywy na nagraniu ale odnoszę wrażenie, że na takich wąskich i obstawionych autami uliczkach ta tesla jedzie momentami za szybko.
Może to też być moje uprzedzenie, że jak widzę taka uliczkę to jadę ostrożniej bo boję się, że np zza vana wyskoczy pieszy. Jednak takie autonomiczne auto ma szybszy czas reakcji niż człowiek.
@smk666: czas reakcji masz szybszy ale droga hamowania wcale nie jest krótsza zwłaszcza ze względu na wagę pojazdu w połączeniu z prędkością.
@ksiak: droga hamowania nie zalezy od wagi/ciężaru pojazdu
czesciowo wplywa ona na wspolczynnik tarcia, ale zakladam ze kazdy pojazd jest w tym podobny (normalne cisnienia, obciazenie osi, rozklad masy etc.)
@Tylko_noc: https://moto.trojmiasto.pl/Dlugosc-drogi-hamowania-osobowka-kontra-ciezarowka-n111630.html
A tak naprawdę to należy dodać również stan układu hamulcowego, stan opon, stan nawierzchni itp itd.
@bill-adamsonn: a co ma jabłko to ananasa?
Idąc tym sposobem myślnia, dlatego, że Lotnisko pod Berlinem jest budowane kilkanaście lat...to tyle samo powinno zająć Tesli zbudowanie Fabryki. Tymczasem już kończą i do końca roku, powinny zacząć wyjężdżać nowe auta (czyli wyrobią się w 1,5 roku)
@anonimowy_programista: do technologii potrzebna jest infra. Mało tego, potrzebna jest zmiana pokoleniowa. wyobraź sobie co mogą zrobić bezrobotne złotówy z robo-taxami...
juz raz wspominalem ze w podobnych warunkach kazdy pojazd bedzie hamowal tak samo, niezaleznie od masy - widze ze trzeba powtorzyc
@Tylko_noc: to jakim cudem im wyszły inne wyniki? Według Ciebie, złamali prawa fizyki?