Aktywne Wpisy
Teuvo +33
cholerne pistacje
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
kiszony_Pomidor +13
Polska nie jest w żaden sposób samoistnie przetrwać jakiejkolwiek agresji na wschodnie tetytoria, brak poboru do wojska, brak produkcji polskiego sprzętu militarnego, praktycznie wszystko importujemy z zewnątrz dając zarobić obcym firmom zbrojeniowym
Władza jest w niewłaściwych rękach, PiS nie nadaje się do samodzielnego kierowania krajem i ludźmi.
#zapad2021 #rosja #bialorus #wojsko
@printHelloWorld: Chyba masz problem z polską składnią - proszę poćwicz.
Polska w stosunku do pozostałych krajów Europy wschodniej jest krajem z gigantycznym potencjałem gospodarczym.
Pisząc o Polsce mam na myśli jej historię, jej właśnie potencjał ludzki i społeczny, jesteśmy w 100% skazani na porażkę nie dlatego że nie chcemy byc silni militarnie , ale dlatego że uwierzyliśmy że inny kraj który ma jeszcze potężniejsza gospodarkę nam pomoże przetrwać jakąkolwiek
@printHelloWorld: dlaczego chciałbyś ruinować innym życie i jeszcze bardziej finansowo obciążać ten kraj w imię scenariusza o nierealnej wojnie w państwie po środku Europy?
https://www.defence24.pl/gen-skrzypczak-pobor-potrzebny-od-zaraz-ale-inny-niz-kiedys-wywiad
Sojusze są kruche spójrz na NS2 nie będę ci mówił w czym tkwi problem z NS2 bo to raczej nie ma sensu i tak tego nie zrozumiesz to już widzę ( w sumie jak masz
Polska jest źle zarządzanym krajem, jest w rękach ludzi nieodpowiedzialnych i niekompetentnych to fakt, ale to nie jest gównokraik, gównokraikiem, Polska może posiadać silniejszą gospodarkę ale tu trzeba gospodarza kompetentnego którego teraz nie ma.
Mówiąc o poborze do wojska wysłałem ci link z którym jak mniemam się nawet nie zapoznałeś więc twojego zbędnego ślinotoku nie będę
@printHelloWorld: Z importu mamy w praktyce grube rzeczy, cała drobnica jest u nas klepana i po części większe rzeczy.
Ale ty panimajesz, że mówimy o was, nie? Rosja jest jednym z największych armii świata, Polska fizycznie nie ma
Nie ma mowy o specjalistach, pisałem ci wyżej i mój przypadek zapewne nie jest odosobniony kolega skończył MEiL (nauka o lotnictwie) był zmuszone jechać do pracy za granicę a dokładnie do Boeinga w USA, tutaj mamy problem
Tę dyskusję zacząłem z jednego bardzo prostego powodu. My kraj z kilkuset letnią historią, kraj leżący w środku Europy, naprawdę się obawia manewrów za naszą wschodnią granicą, my obawiamy się obcych wojsk które mogą rozpocząć jakąś prowokację to jest dla mnie wstyd jak c**j.
A obawiamy się nie tylko dlatego że jesteśmy słabi, bez dobrze wyszkolonej, nowoczesnej armii, ale obawiamy