Wpis z mikrobloga

@graf_zero: Normalnie, nie musi się zrzekać polskiego obywatelstwa, bo wykorzystano starą umowę krajów socjalistycznych z lat 60.

Aby rozwiązać problem, powołali się na pochodzącą z lat 60. umowę pomiędzy krajami socjalistycznymi o unikaniu podwójnego obywatelstwa. Przewidywała ona, że jeśli dziecko ma dwoje rodziców z dwóch różnych krajów bloku wschodniego, rodzice mogą wskazać dla niego jedno z dwojga obywatelstw. Jeśli tego nie zrobią, dziecko w wieku 18 lat automatycznie staje się
  • Odpowiedz
No i znaleźli kruczek prawny by przerobić go na obywatela Czech :D Samo prawo się nie zmieniło, tylko wykorzystano inne by je ominąć, co tylko pokazuje jaki mamy syf w przepisach - nihil novum sub sole.
  • Odpowiedz
starą umowę krajów socjalistycznych z lat 60.

@lucer: Socjalistyczny prezydent, to i umowy socjalistyczne mu się podobają. ;)

@graf_zero: Spodziewałem się, że zrobią jakieś fikołki i tym ambasadorem zostanie, jednak ja czuję pewien niedosyt. Chciałbym dowiedzieć się, czy koleś który ma polskie nazwisko, mówi po polsku, publikuje na temat Polski, doktorat pisał o Polsce, czuje się jednak bardziej Czechem niż Polakiem?

A jak Ty się czujesz z tym
Zaxx - > starą umowę krajów socjalistycznych z lat 60.
@lucer: Socjalistyczny prezyd...

źródło: comment_1630938593zx6CzuA8BQj99rxakGVv2f.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
I tym sposobem Brzeziński został obywatelem Czech.

@lucer: Ciekawe czy pytali się Czechów o zdanie :D

@Zaxx: Nie mam pomysłu.

Ale zgodnie z moim postem, jak się okazało że ambasadorem zostanie wszyscy nagle ucichli. A takie protesty były i pewność co do ABSOLUTNEJ NIEMOŻNOSCI zostania ambasadorem.
  • Odpowiedz