Wpis z mikrobloga

Czy w roku szkolnym 2021/2022 jest obowiązek chodzenia albo na religie albo na etyke? Chodzę teraz do ostatniej klasy technikum i wychowawca dał na rozpoczęciu kartki na których trzeba dokonać wyboru. Powiedział, że nie można wybrać niczego. Ja od pierwszej klasy nie chodziłem na żaden z tych przedmiotów i w tym roku również nie mam zamiaru. Nie czuję potrzeby chodzenia na zajęcia z umorlaniania, ani wlewania do głowy wartości które wyznaje pan w czarnej sukience. Z tego co sam się dowiedziałem to w tym roku szkolnym nic się nie zmieniło i jak dla mnie to tylko walenie pod chja, na które nie dałem się nabrać. Napisałem na szybko jakieś oświadczenie, że nie mam woli uczestnictwa w nieobowiązkowych zajęciach, ale inne osoby w klasie, będąc zmuszone dokonały wyboru między jednym a drugim. Dodam tylko, że w poprzednich latach na reigie chodziły dwie osoby, a na etyke nikt xD! Czytając w internecie znalazłem jedynie rozporządzenie z 1992r, które z tego co wiem jest najbardziej aktualne. #szkola #religia #etyka #edukacja
mvcixk - Czy w roku szkolnym 2021/2022 jest obowiązek chodzenia albo na religie albo ...

źródło: comment_1630580300zxB74yN8fYG5kSkY9fvY73.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie czuję potrzeby chodzenia na zajęcia z umorlaniania, ani wlewania do głowy wartości które wyznaje pan w czarnej sukience.

@mvcixk:
Podpowiem tylko, że jest duże prawdopodobieństwo, że obydwa te zajęcia będzie prowadził pan w czarnej sukience. Niewykluczone nawet, że ten sam.
  • Odpowiedz
@mvcixk: Tez mnie to zawsze zastanawialo, dlaczego nazywaja "religia" lekcje na ktorej wrzucaja ci do glowy informacje tylko o jednej slusznej religi, a cala reszta jest pomijana, no i dlaczego naucza tego ksiadz czy jakas katechetka zamiast normalnej osoby ktora opowie o wiecej niz kat0lstwie
  • Odpowiedz
  • 0
@karkolomny_dziurkacz: ogólnie to skreśliłem na tej kartce obydwie opcje, napisałem poniżej swoje oświadczenie, podpisałem i oddałem. Wiem, że to z poprzedniego roku powinno być nadal ważne, ale tak jak mówiłem. dyrektor chciał nas pod c---a załadować. Wychowawca chce te kartki z powrotem. Jak narazie nie chcę mi się walczyć, jeśli to co napisałem nie zostanie uszanowane to będę musiał.
  • Odpowiedz
@mvcixk:
domyślnie jesteś zwolniony

jeśli nigdy się nie zapisywałeś to nie musisz nic robić w kolejnych latach cały czas jesteś wypisany,
jeśli się zapisałeś to domyślnie w kolejnych latach jesteś zapisany

jeśli się zapiszesz to masz obowiązek chodzić do momentu gdy złożysz papier, że się wypisujesz
  • Odpowiedz