Wpis z mikrobloga

@Fenrirr: bez kitu xD wykopki oświecone bo trzymają backup na czterech 10-letnich dyskach schowanych w jednej szafie xD

Pewnie kopiuj wklej folderów z pulpitu robią, a będą się d---------c dla zasady do firmy nie wiedząc co oferuje xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Boss86: domowy nas z RAID 1 i synchronizacja (tylko upload) raz dziennie z chmura (po zaszyfrowaniu lokalnie - tak że tylko e2e encrypted dane lecą).

Nie uważam żeby coś więcej było potrzebne. Chmura tylko do użytku jakby się dom spalił i stracę lokalna kopie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Boss86 NAS z dwoma dyskami + co ważniejsze (w tym zdjęcia) leci kopia do chmury. Chmura z opcją przywrócenia do 30 dni w razie, gdyby coś zaszyfrowało dane.
  • Odpowiedz
@Boss86: widze, ze jeszcze dlugo bede mial prace, jak czytam że dysk w sejfie to backup. juz widze jak co noc z-----------e z tymi dyskami zeby zrobic syncho xdd

tylko offsite na aws glacier czy cos podobnego

@nazwapl_tk wasza usluga bylaby spoko, gdyby cena byla rynkowa i wystawiala endpoint s3-like a nie jakiś z-----y ftp ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja tylko przypominam wszystkim, że RAID to g---o a nie backup. Wlatuje szyfrowanie i bye bye po wszystkim, tak samo jak ktoś plik po prostu usunie. Raid zabezpiecza tylko i wyłączenie przed sprzętowym uszkodzeniem dysków.
  • Odpowiedz
jak czytam że dysk w sejfie to backup. juz widze jak co noc z-----------e z tymi dyskami zeby zrobic syncho xdd

@sz__po: ale powiedz, po co takiej osobie jak ja, częsty backup plików? Myślisz, że co noc mi przybywa plików na kompie, które muszę aktualizować? znaczy zakładki w Operze czy co? Śmieszne obrazki z wykopu? Osoby, które piszą, że mają backup na dysku zewnętrznym to pewnie takie jak ja, które
  • Odpowiedz