Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +502

mirko_anonim +3
✨️ Czy powinienem się martwić o zaproszenie na Facebooku od fryzjerki? Ⓘ
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.

Potrzebuje napisać dla siebie taki skrypt, żeby sprawdzał dostępność jakiegoś produktu w sklepie IKEA co np 1h i wysyłał do mnie powiadomienie np. emailem. Czy w pythonie będę mógł to zrobić i gdzie szukać informacji? #webscraping
Jeśli Ikea nie ma dużo JavaScript na stronie - requests + beatifulsoup.
Jeśli Ikea ma dużo JavaScript na stronie - Selenium (uruchamia i kontroluje przeglądarkę - Chrome/Firefox - i z niej czyta informacje)
Myślę, że jak chodzi o częstotliwość sprawdzania, to wcale nie musisz się aż tak ograniczać, żeby to robić raz na godzinę. Raz na 5 minut też nikomu nie zaszkodzi w przypadku