Aktywne Wpisy
nieocenzurowany88 +378
JEST-SUPER +31
Mam 27 lat i powiedzmy, że coś w tym życiu osiągnąłem. W tym roku kupiłem mieszkanie 72 m2. Oczywiście na kredyt. Zarabiam 5 tys zł. Kredyt + opłaty to teraz dla mnie 3 tys zł. Jak doda się paliwo, jedzenie i jakieś nieprzewidziany opłaty, to mało zostaje albo wręcz nic. Mnie to nie martwi, bo spełniłem swoje marzenie. Samochód też mam porządny, bo od 3 lat jeżdzę Mazdą 6 z 2016 roku
Punkty będą kolejności innej od oryginalnej, ale sens pozostanie niezmieniony.
Punkt najważniejszy - niezgoda jest zdradą.[4] Jakakolwiek negatywna ocena Zandberga, albo jakakolwiek pochwała, spółpraca z przeciwnikiem oznacza ostracyzm. Nie ma znaczenia, że działanie było słuszne. Sam fakt ubrudzenia się ludźmi nieczystymi w oczach fanatyków Razem oznacza otwartą nienawiść. Jest to bardzo faszystowskie, i niebezpieczne zachowanie.
Wiedzie nas to do następnych punktów - obawę przed różnicą [5] oraz pogardę dla słabych [10]. Nie ma drugiej tak nienawistnej grupy, przepełnionej pychą i pogardą do każdego kto nie pasuje do kultu jednostki, niż fanatycy Razem. A Adrian czuwa nad wszystkim, cynicznie sentymenty wykorzystując. I jest w tym selektywnie populistyczny[13]. Lud staje się fikcją teatralną[11], niewielka grupa staje się wyznacznikiem woli całego narodu. W ten sposób każda decyzja partyjnych elit Partii Razem jest bezwzględnie słuchana przez wierny im lud. A to wszystko w strachu przed wrogiem niewiarygodnie słabym, który w tym samym czasie jest w stanie przejąć władzę nad całym krajem. [8] Stąd też, środowiska razemickie są niezdolne do oceny przeciwnika i przegrywają wojnę.
Można pisać dalej o walce dla walki[3] i konieczności sprzeciwiania się żeby manifestować swoją siłę, nie ważne jak irracjonalne to jest[9]. Szczególnie w ostatnich dniach przy zdarzeniach na granicy Białoruskiej, Adrianowi zsunęła się maska pod którą nie ma już europejskich wartości. Jest chamskie odnoszenie się do społecznie sfrustrowanych ludzi[6], tych których sami nazywaliby nieudacznikami jeszcze niedawno, żeby kultywować kult narodowego socjalizmu popadającego aż w reakcjonizm.[1]
Środowiska razemickie wytworzyły swoje własne słownictwo partyjne[14] i posiadają konieczność doszukiwania się spisków[7] i innych knowań, jak choćby u tzw. "libków".
Z tą liczbą punktów, mogę powiedzieć że Adrian Zandberg, oraz środowisko które sobie wychował są jednoznacznie faszystowskie. I z tego powodu zamierzam się odcinać od tego człowieka, jak i powinna całość opozycji która choć trochę liczy na poprawę stanu Polski. Faszyści pobożni i faszyści bezbożni to żaden wybór.
#neuropa #antykapitalizm #bekazlewactwa #bekazrazem #polityka #lewica
- wpis o Tusku faszyście 6 plusów przez 30 minut
- wpis o Zandbergu faszyscie 7 plusów w ciagu dwóch minut
Wykop nie może się aż tak mylić. Odpowiedz kto jest faszysta nasuwa się sama
Odważne stwierdzenie. Chyba sobie zbookmarkuje jak trzeba będzie kiedyś coś wykazać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora