Aktywne Wpisy
bArrek +25
Zakochałem się w dziewczynie z wykopu
Sin- +174
Landlordzi i nauka życia dla młodzieży xD
Pamiętajcie młodzieży. Prawdziwe życie to uprawianie prostytucji albo zostanie patoinfluencerem z MMA. Wówczas stać Was będzie na mieszkania i dyktowanie cen takim g*wno zawodom jak strażak czy pielęgniarka.
Wolny rynek mordo! Elo!
#gospodarka #nieruchomosci #mieszkanie
Pamiętajcie młodzieży. Prawdziwe życie to uprawianie prostytucji albo zostanie patoinfluencerem z MMA. Wówczas stać Was będzie na mieszkania i dyktowanie cen takim g*wno zawodom jak strażak czy pielęgniarka.
Wolny rynek mordo! Elo!
#gospodarka #nieruchomosci #mieszkanie
Czytając dzisiaj GW natknąłem się na wzmiankę o tej książce, i od razu przypomniała mi się ekranizacja(2006r), opowiada ona o mężczyźnie który posiada genialny zmysł węchu, np. wyczuwając zapach perfum wie dokładnie z jakich składników i w jakich proporcjach zostały stworzone itd. w końcu chce stworzyć swój idealny zapach i w tym celu zabija piękne kobiety, aby przeprowadzić 'ekstrakcje' ich zapachu.
Polecam bardzo. Dosyć lekki obraz, scenografia wspaniała, kostiumy też. Aktorstwo (m.in. Dustin Hoffman, Alan Rickman) na wysokim poziomie (tylko odtwórca głównej roli Ben Whishaw czasem mnie irytował, ale może właśnie takie było założenie. Chociaż w Skyfall też mnie wkurzał, więc coś musi być na rzeczy). Smaczku dodaje fakt, że to film europejskiej produkcji. Piszę, bo może właśnie to kogoś zachęci
dla mnie 9/10
wg rankingu IMDB ma 7.5/10
edit: książki Patricka Süskinda nie czytałem więc nie mogę porównać do filmu
#siekierates #film #ksiazki
@t3m4: polecam ;]
@t3m4: daj znać jak obejrzysz
@wykopowa_ona: różne są gusta ;]
@austra: #trustory
zapomniałem o nim wspomnieć, a przecież Meeting Laura jest bardzo charakterystyczne
@Oszaty: tą rudą niewidomą?
@t3m4: Na Spotify jest cały album jakbyś był zainteresowany. Bardzo cieszę się, że komuś się podoba :-)