Aktywne Wpisy
DonSizar +50
#gielda k----x czekolada gorzka 80g za 10 ziko. P------o ich tam z tym kakaem. Jeszcze rok temu kupowałem ją za 3 50 zł w biedrze.
źródło: temp_file3986625385344817575
Pobierz
mirko_anonim +4
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

W sumie nadal jest to dla mnie lekka abstrakcja, że musisz płacić zazwyczaj coś koło 500 złotych czynszu co miesiąc xd
Dużo widzę ogłoszeń z mieszkaniami do remontu też za jakieś 500-600 złotych miesięcznie i się zastanawiałem, czy nie lepiej po prostu by było wyremontować takie mieszkanie za jakiś procent ceny mieszkania, sporządzić dobrą umowę by nie można nas było od tak w-----ć i se po prostu tak mieszkać ¯\_(ツ)_/¯
#mieszkanie #nieruchomosci
Są też mieszkania bezczynszowe
@bialyjakbialek: I zwykle są to totalne patookolice
Ja wiem, że administracja może i pożera trochę za dużo ale "bynajmniej" jest wszystko zadbane.
@Fejk_trener: u mnie zarząd bierze 500pln brutto za osobę, jest ich troje i zajmują się całym szajsem związanym ze wspólnotą. To są grosze.
Nie potwierdzam
Żeby mieszkać za darmo (pomijając podatek od nieruchomości itp.) musiałbyś mieć:
-wodę np. ze studni
-przydomową oczyszczalnię ścieków
-jakieś źródło ciepła, które nie wymaga spalania paliwa ani dużego zużycia prądu
-odnawialne źródło energii elektryczne – panele fotowoltaniczne, wiatrak,
Po prostu się zastanawiam, czy nie lepiej wynająć coś od prywaciarza do remontu za 500 ziko i se żyć na spokojnie bez kredytu na głowie. Mieszkałem u prywaciarza z matulą
@sommerfeld:
Zrzutka
@Anty_Chryst: zwyczajnie wiem dokładnie ile i za co płace w czynszu.
Umiałeś już pisać i czytać jak tu konto zakładałeś? Mam wrażenie, że masz aktualnie z 10 lat bo taką logikę prezentujesz. xD