Wpis z mikrobloga

#polskiedrogi #kierowcy #prawojazdy

Przecież po tej podwyżce mandatów dla kierowców za wykroczenia zaraz przyjdzie kolej na inne grupy. Założę się, że gdzieś już planują d-----ć rowerzystom i pieszym. Np. pod płaszczykiem walki z alkoholizmem dowalą grube mandaty za spożywanie w miejscu publicznym, albo za chodzenie do ścieżkach rowerowych. A żeby zwiększyć bezpieczeństwo na drogach to większe kary za brak odpowiedniej homologacji, albo przejazd na przejściu dla pieszych. I wiecie co będzie wtedy? Grupa która nie dostanie po dupie będzie się cieszyć, że innym jest źle, a pis będzie zacierał rączki bo wpadnie więcej pitos na przekupowanie wyborców. A my dalej będziemy się kłócić i śmiać z tych co mają akurat gorzej bo mamy taką mentalność

P------y kraj¯\_(ツ)_/¯
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robertx: i prawidłowo że zwiększają mandaty. To co się ostatnio dzieje na drogach to jest jakaś masakra, półgłówki w swoich beemkach i audicach odwalają taką manianę że strach siadać za kółkiem.
  • Odpowiedz
no i co, 10 lat tak jeżdżę i nigdy nic nie zapłaciłem. Jak się jeździ rozsadnie LEKKO naginając prędkość to się nie płaci mandató

@PodniebnyMurzyn: No i co, że za jazdę taką jak do tej pory będziesz w przypadku złapania płacił po kilka tysięcy kary? Nic, absolutnie nic. Serio zwróć uwagę na to jakie są obowiązujące ograniczania tak na codzień jak jeździsz, eski gdzie wszyscy jadą 100-110 a obowiązujące ograniczanie
  • Odpowiedz
Serio zwróć uwagę na to jakie są obowiązujące ograniczania tak na codzień jak jeździsz, eski gdzie wszyscy jadą 100-110 a obowiązujące ograniczanie jest 70 km/h to bardzo częsty widok

@robertx: no to chyba powinni zwolnić do 70? czy nie?
  • Odpowiedz
@robertx: no i dostane mandat i to będzie moja wina xD albo zwolnie do 80 i nie dostane. Ale rozumiem, że będąc p0lakiem mam sie jak zawsze o wszystko pruć, nawet o to, że przekraczam prędkość i dostaje mandat Z WŁASNEJ WINY
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: Spoko, zawołam Cię jak będą kolejne podwyżki. Mam nadzieje, że wtedy przeprosisz xD

To samo było z podniesieniem akcyzy na a-----l całe Mirko cieszyło się, że dobrze pijakom, a jak podnieśli ceny Colki do 10 zł to wielki kwik

Ja sam jestem za polepszeniem edukacji, sygnalizacji i oznakowania zamiast zwiększenia kar. Bo z tego co kojarzę to naukach jazdy dalej przygotowują do zdania egzaminu i jakiegoś bzdurnego łuku zamiast
  • Odpowiedz
Ja sam jestem za polepszeniem edukacji, sygnalizacji i oznakowania zamiast zwiększenia kar. Bo z tego co kojarzę to naukach jazdy dalej przygotowują do zdania egzaminu i jakiegoś bzdurnego łuku zamiast faktycznie uczyć poruszać się po mieście

@Kiedys_Mialem_Fejm: a ja się tu w 100% zgadzam, ale jestem też za podniesieniem mandatów.

Spoko, zawołam Cię jak będą kolejne podwyżki. Mam nadzieje, że wtedy przeprosisz xD

a podwyżki prędzej czy później na pewno
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: a zmieniali stawkę mandatów za przeładowanie busa? Bo nigdzie nie widziałem, a to jest konkretna patologia. Wgl transport <3.5t jest dużym polem do popisów jeśli chodzi o mandaty.
  • Odpowiedz