Aktywne Wpisy

dariusz44 +1041
Mój ziomeczek z którym wychowałem się na jednej klatce 15 lat temu w wieku lat 30 zachorował na #schizofrenia. Od 5 lat jest w ośrodku opiekuńczym. Słaby jest z nim kontakt, żyje w swoim świecie . Jak jestem w okolicy to zawsze podrzucam mu zestaw z Maca i opowiadam co jest grane w świecie. Na tego Maca świecą mu się oczy, chociaż prawie nic nie mówi. Zawsze lubił fastfoody.
źródło: IMG_7963
Pobierz
PatrykPhoenix +64

Truchlin to dzielnica, o jaką można by rozbudować (z korzyścią) każde miasto, będąc pewnym, że pośród jego dorastających mieszkańców znajdą się tacy, których będzie wabić aura „odmienności”. Wydaje się, że Matocha trafił w tę potrzebę miejskiej przygody wykorzystującej elementy fantazji i historii, wydobył znów jej znaczenie, tym razem dla pokolenia nastolatków XXI wieku, dla których Tesla stał się synonimem wdrażanej technologii przyszłości. I choć obecny w powieści czeskiego autora Dalibor Nápravník nie jest postacią historyczną, to jako patron myśli sprawdza się wystarczająco, by inspirować do rozmyślań nad konsekwencjami rozwoju nauki, że o napięciu przygodowej żyłki nie wspomnę.
Recenzja książki Truchlin
#ksiazki #ksiazka #czytajzwykopem #nerdheim
źródło: comment_1629303867C0ONbsKLI31HZ1mpEoMuiS.jpg
Pobierz