Wpis z mikrobloga

No cóż, zabójca Cywilizacji to nie jest, ale potencjał ogromny.
Gameplay: Jak już się organie interfejs to trzeba przyznać, że jest prosty i przyjemny. Można kolejkować badania, budowy. Mechanika rozwoju cywilizacji nieco dziwna, ale ok. Dyplomacja uproszczona, nauka też wydaje się dość prosta.
Ogólnie muszę pograć parę godzin więcej, z pewnością jest to coś innego, raczej prostszego w mechanice, nie w stopniu trudności.
Grafika: Miodna, idealnie wykorzystane nierówności terenu. Dobrze zoptymalizowana. Jedyne czego szkoda to mały stopień przybliżenia, bo niektóre budowle chciałoby się obejrzeć z bliska.
Na tą chwilę daję 7/10 z perspektywą na więcej.

#gry #humankind
  • 4
@exploti: chyba podobnie było z Endless Space 2. Na początku to był średniaczek z potencjałem, ale ze wszystkimi DLC zrobili z tej gry diament. Aktualnie to TOP gier 4X.
@exploti: Jeżeli sama podstawka prezentuje taki poziom, to potencjał na dodatki jest ogromny. Na pewno nie będzie to zabójca Civ, bo jednak Civ ma rzesze fanów. Podoba mi się wybór cywilizacji przy każdej nowej epoce

@RwandyjskiFront Zależy pod jakimś względem. Nie grałem jeszcze długo ale już widzę, że są mechaniki które w długiej perspektywie będą dobre. Na razie wybieranie epok, walka, i ograniczenie ilości miast na duży plus względem civ.