Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jakub172: no to raczej poszukaj na wlasna reke php z mysql jest tego masa na YT konkretnie nie wskaze, ktpry jest najlepszy, ale z kazdego mozna cos dobrego wyciganac. I moze nie szukaj pojedynczych filmow tylko filtruj po playlistach
edit: ja sie uczylem wlasnie z tych dwoch co podlinkowalem
  • Odpowiedz
@XaDasz: Nie polecaj Zelenta bo to heretyk.

@jakub172: Imo tworzenie baz danych jest dość intuicyjnym procesem, możesz się uczyć metodą prób i błędów i z czasem powinieneś dojść do etapu, gdzie Twoje projekty spełniają wymagania postaci normalnych baz danych. Zrozumienie i stosowanie tych zagadnień, to coś, czego oczekiwałbym od początkującego.

Dużym ułatwieniem moim zdaniem może być stosowanie ORM'a, np. Doctrine wraz z Symfony, no chyba że jesteś
  • Odpowiedz
@jakub172: W dużym skrócie, popełnia bardzo wiele błędów i uproszczeń, które mogą być wręcz szkodliwe dla osób nowych w IT. Trzeba pamiętać, że nie jest on programistą, tylko nauczycielem w liceum. Może i potrafi przekazywać wiedzę i zachować formę, która świadczyłaby o profesjonalizmie, jednak braki w doświadczeniu potrafią wychwycić nawet entry juniorzy.

Kiedyś widziałem artykuł, który punktował jego materiały, ale coś nie mogę go znaleźć.
  • Odpowiedz
@Jurix: w sumie to słuchałem go bardzo dawno temu jak byłem totalnie zielony, może z biegiem czasu oduczyłem się jego błędów i teraz ich nie popełniam, ale dzięki za zwrócenie na to uwagi
  • Odpowiedz