Wpis z mikrobloga

@saakaszi: Trzeba naprawdę nie znać tamtego regionu i historii aby uważać, że JKM nie ma racji. Przecież talibowie są tam witani jak wyzwoliciele, a rząd afgański mianowany przez USA zamierza natychmiast oddać im władzę. W większości ze strachu bo współpracownicy Stanów są traktowani jak nie tylko przez talibów jak zdrajcy.

Jak Polska odzyskiwała po 100 latach niepodległość to na pewno też było wielu którzy uznawali naród Polski za dzicz, bo przecież
@saakaszi: Korwin ma zajebisty talent do ośmieszania całkiem poprawnej tezy, przez co osoby które mają podobne zdanie wychodzą później na szurow. USA faktycznie dało dupy z okupacja Afganistanu. Gdyby chcieli to przecież mogliby rządzić tym krajem z tylnego fotela, obsadzając najważniejsze funkcje w państwie siatka swoich agentów. 20 lat to bardzo dużo czasu żeby zbudować zdyscyplinowane wojsko i całkiem solidne zaplecze polityczne. Zrobili tak choćby w Chile, albo ruscy w Korei.
No, ale typie on tak mówił od zawsze

@Glikol_Propylenowy: No nie do końca. Jestem 30+ i głosowałem na niego ponad 10 lat temu. Korwin nigdy aż takich #!$%@?ów nie wygadywał (mimo, że pewnie myślał). Dawno temu kiedy dyskurs polityczny był jeszcze na jakimś poziomie to wielką obrazę budziło "szachy dla debili" na tyle, że grillowali go w programie lisa w TVP. Teraz kiedy wszyscy obrzucają się szambem na nikim nie robi
@nie_programista_20k: No jak nie do końca, stary tez mam już 3 z przodu i dobrze pamiętam jego ekscesy z tym, ze nie przestałem na niego głosować, bo w sumie to mam już w dupie kto w pl będzie rządził, a głosowanie na Korwina od zawsze kojarzyło się nieironicznie nie z niskimi podatkami, tylko z bólem dupy wszelakiej maści ludzi, kiedy taki człowiek znów znajdzie się w sejmie, czy europarlamencie xD. Dlatego