Wpis z mikrobloga

Biden przytacza wypowiedź WOJSKOWYCH, którzy w ociepleniu klimatu dostrzegają takie konsekwencje jak: wielkie migracje, lokalne wojny o zdatne do zamieszkania i rolnictwa ziemie, zasobne w surowce które jeszcze opłaca się i da wydobywać. Co na to nasze konserwy?

hehe silny prezydent na silne czasy

marines będą strzelać w słońce xD

Ja wiem, że nie można wymagać za dużo pd chłopków roztropków, ale fascynuje mnie to, że z każdym dniem przekraczają kolejne granice głupoty i ignorancji.

#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #bekazpodludzi #usa #polityka
źródło: comment_1629115448X6LglCqtR2LY8EV1veyGYJ.jpg
  • 8
@kezioezio: ciekawostka
Jim Bridenstine, administrator NASA nominowany przez Trumpa, początkowo negacjonista klimatyczny (trochę przewrotne biorąc pod uwagę co należy do zakresu obowiązków NASA), zmienił swoje zdanie na temat zmian klimatu pod wpływem raportów wojskowych mówiących o bardzo szybkich zmianach warunków do walki i wydobycia surowców w Arktyce oraz faktu zwiększenia ilości wojsk tam ulokowanych przez zarówno Amerykanów, jak i Rosję. Jako wojskowy nie mógł przejść koło tego myśląc "głupoty wymyślone przez
@kezioezio: Pentagon od paru dekad twierdzi że zmiany klimatu będą jednym z największych zagrożeń dla pozycji USA w wewnętrznych raportach. Instytucje wojskowe nawet piszą pracę o wpływie zmian klimatu na działania US Army pokroju "United States Army War College" (mocno elitarna instytucja, żeby do niej się dostać musisz być pułkownikiem lub podpułkownikiem z kilkunastoma latami stażu w wojsku).

https://climateandsecurity.files.wordpress.com/2019/07/implications-of-climate-change-for-us-army_army-war-college_2019.pdf

Ale wykopkowe prawaczki wiedzą lepiej...
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kezioezio: w ciągu 2 minut zobaczyłem w gorących dwa wpisy gdzie zostałem nazwany prawakiem i konserwą przez jakichś dzbanów po incydencie kałowym xD never change wykop
@kezioezio: super, nie ma to jak psuć głowę żołnierzom którzy mają gówno wspólnego z tematem. On to powinien mówić do studentów, ewentualnie w odezwie do narodu a nie do żołnierzy. I co oni niby mają z tym faktem zrobić? Zbombardować dwutlenek węgla?