Dlaczego silniki Renault są takie chaotyczne? W innych markach jest to jakoś estetyczniej zaprojektowane wszystko, albo chociaż zakryte pokrywą, a tutaj do pełni burdlu brakuje jedynie żeby nasrać na środku xDD Wołam @francuskie bo może coś wiedzą i zdjęcie ze screena pochodzi z ich strony. #motoryzacja #renault #samochody #pytanie #heheszki
@Stulejman_Beznadziejny: francuzi to fanatycy rurek, przewodów, złączek, redukcji, zacisków. Cała komora silnika zasrana tym gównem. Średnio raz w miesiącu trzeba wymieniać jakiś czujniczek i wtedy czujesz się jak Cejrowski przedzierający się przez dżunglę xD
@Stulejman_Beznadziejny: zmiana podejścia do produkcji. Teraz projektuje się modułowo, a zależności pilnuje komputer. Wcześniej żeby dodać jeden element, projektant musiał mieć w czaszce pojęcie o całości. Teraz jeden wuj. Docelowo, jak całość przejdzie pod projektowanie maszynowe, będziesz miał produkcje podobne do organicznych.
@Stulejman_Beznadziejny: przyszedł Pierre, wrzucił wszystko pod maskę, potrząsnął kilka razy, potem poskakał po tym co wystawało i jak się zmieściło to zadowolony zamknął maskę.
Mam Lagunę 3 2.0T. Jest to samo. Pokrywa na silnik jest, ale na lato zdjąłem, bo ten silnik to kawał żeliwnego pieca.
@Stulejman_Beznadziejny: cena wymusza takie rozwiazania. Oslona ktora wyglada i wyglusza z oslonami termicznymi kosztuje sporo jak wezmiemy pod uwage jej zaprojektowanie i postawienie linii produkcyjnej. Taniej miec na to #!$%@? kiedy klient sie nie dopomina.
Docelowo, jak całość przejdzie pod projektowanie maszynowe, będziesz miał produkcje podobne do organicznych.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Mam Lagunę 3 2.0T. Jest to samo. Pokrywa na silnik jest, ale na lato zdjąłem, bo ten silnik to kawał żeliwnego pieca.