Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@madmrzaz: Do końca nie znam znaczenia słów ale nauczanie religii wpływa na dzieci. Ja myślę że wpływa pozytywnie, ludzie bojąc się piekła starają się być lepszymi ludźmi.
  • Odpowiedz
@madmrzaz: Aha czyli obowiązkowy chrzest, obecność na religii i wychowywanie w wierze katolickiej to wcale nie jest pranie mózgu według Ciebie?

Rozumiem, że bez tego i tak wszyscy katolicy wierzyliby w Jezusa i wyznawaliby wiarę bo sami by do tego doszli?
  • Odpowiedz
@Aokx: Różnica jest taka że ten transwestyta uczy o tym, że są tacy ludzie jak on i to nic złego. Na religii wbija się do głów miłość do Jezusa i straszy się ogniami piekielnymi

To raczej nie to samo bo nikt z lgbt nie każe nikomu być homoseksualistą czy transem. A jak jest z kościołem?
  • Odpowiedz
@SLyer: dużo więcej nie potrzeba
dzban jesteś jakich mało xd
religia to droga którą podążają ludzie żeby razem tworzyć społeczeństwo, kiedy ją zabierzesz to sama powstanie bo to nieuniknione (patrz woke w USA)
nauka religii to wychowanie w duchu pewnych idei, które skupiają nas od tysięcy lat
w dużym uproszeczeniu to nauka słów "proszę", "dziękuję", "przepraszam" - łatwiejszego porównania chyba już nie ma lol
indoktrynacja ma złe konotacje i po
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 33
@madmrzaz: przegrać dyskusje z typem co pisze ze bez religi nie ma moralnosci i dobrych manier to jak wygrać. Ale fakt, poddałem rozmowę z tobą.
  • Odpowiedz