Wpis z mikrobloga

@masz_fajne_donice: To nie chodzi o to, że tam są takie zapisy. Czy w tych państwach istniała od kilkudziesięciu lat stacja telewizyjna, będąca przeciwwagą do rządowej propagandowej telewizji i nagle po spełnieniu wszelkich warunków związanych z koncesją - w ostatniej chwili zmieniono prawo wstecz, tak aby ta stacja nie mogła nadawać?

Polska nie może być porównywana do tych państw, które wymieniłeś, acz może być w obecnej sytuacji porównywana do Węgier, gdzie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@masz_fajne_donice: dzięki, nie zapominajmy jednak w jakim kontekście cywilizacyjnym są one osadzone.
Mam nadzieję, że będziemy mieli tak silne demokracje i prawa człowieka w Polsce, jak we Francji, Niemczech, czy Austrii.

Mam też nadzieję, że grupa Discovery znajdzie rozwiązanie, jeśli nieszczęśliwe dojdzie do odrzucenia veta senatu, na obejście tej bolszewickiej ustawy zgłoszonej przez pis, i podobnie jak we Francji, czy w Niemczech będziemy mogli się cieszyć niezależnymi od pisu kanałami
  • Odpowiedz
Polska nie może być porównywana do tych państw, które wymieniłeś

@MolestaEwnement: Zawsze można porównywać. A ja nie piszę czy w pl się coś złego dzieje - a przynajmniej nie tutaj. A dlaczego z zachodu Europy nie sypie się masowa krytyka.

Czy w tych państwach istniała od kilkudziesięciu lat stacja telewizyjna, będąca przeciwwagą do rządowej propagandowej telewizji

@MolestaEwnement: No i nie przesadzaj że od kilkudziesięciu lat. Za PO to
  • Odpowiedz