Wpis z mikrobloga

Sytuacja z dzisiaj. Decathlon Poznań
Wchodzę do sklepu i jestem zatrzymywany:
- Proszę pana, proszę się zatrzymac, nie może Pan wejść bez maski.
- Mogę i wchodzę.
- Nie może pan bo jest pandemia
- Mogę bo jestem 2 razy zaszczepiony, mam kod, zapisałem się na 3 dawke a w samochodzie mam pozytywny test pcr bo jutro wylatuje za granicę. Jak nie wejdę to pojadę na Serbską bo tam nie robili dzisiaj problemów.
- Nie ma to znaczenia że Pan jest zaszczepiony. Nadal pan roznosi zarazki i stanowi zagrożenie dla innych nie mając maski i niech Pan założy maske (podaje maske) i Pan wejdzie.

Zaszczepiony oczywiście nie jestem ale nadarzyła się okazja to podyskutowalem z cieciokracją.

Jak to było?
Wystarczy się zaszczepić i wracamy do normalności covidioci?

#bekazcovidian #koronawirus #covid19 #heheszki #bekazpodludzi #covidioci #covidianie
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bigbluee: bohater na jakiego potrzebowaliśmy.
Jak widzisz tych ochroniarzy gdzie część ma nawet zaświadczenie o niepełnosprawności intelektualnej a mimo to na temat pandemii mają większą wiedze niz ty, potwierdzoną badaniami to ci sie głupio nie robi?
  • Odpowiedz
Proszę pana, proszę się zatrzymac, nie może Pan wejść bez maski.

- Mogę i wchodzę.

@Bigbluee: ale dlaczego wpieprzasz się na czyiś teren i nie tylko nie szanujesz jego zasad, ale jeszcze próbujesz ustanawiać swoje?
  • Odpowiedz
Całkowicie abstrahując od zasadności używania masek, to sklep jest czyjąś własnością i na jego terenie obowiązują zasady tego właściciela. Jak zasady Ci nie odpowiadają, to nie wchodzisz. Jak jest zakaz wprowadzenia zwierząt, to też się na siłę z psem w---------z?

@Kefir91: ale gdyby było tak jak mówisz to nie byłoby żadnego problemu bo właśnie szło by się do innego sklepu, który ma normalne zasady. Tutaj jednak sklepom te zasady zostały
  • Odpowiedz
@Bigbluee: weź mi tu nie p-----l xD w te maski już wszyscy mają wywalone i na pewno w Decathlon, gdzie pracują młodzi ludzie ktoś cię zatrzymał ( ͡º ͜ʖ͡º) słaby bajt taki 2/10 bo odpisałem
  • Odpowiedz
@Bigbluee: od samego początku mnie tacy "bojownicy o wolność" rozdupcają. Ja się mogę z tobą zgodzić, ale to ma taki sam sens jakbyś kasjerce powiedział, że proszę mi nie naliczać 23% VAT bo to k------o, złodziejstwo miało być tymczasowe. No ale byś jej przygadał, normalnie kupa w majtkach z emocji jak walczysz o wolność.
  • Odpowiedz
@Bigbluee:
Podoba mi się słowo „oczywiście” przy zdaniu ze nie jesteś zaszczepiony. Jakbyś chciał wszystkich utwierdzić w przekonaniu ze na pewno jesteś głupi xD.
  • Odpowiedz
@dominacja_genetyczna: Pajaca to z siebie zrobiłeś. Przecież napisał, że kazali mu maseczkę założyć pomimo informacji, że jest zaszczepiony. To co mu to k---a da że się zaszczepi? XD Jesteś kolejnym błaznem, któremu się wydaje, że szczepionki pozwolą nam powrócić do normalności. Pozwolić ci na to może jedynie twój pan i władca w sejmie, którego widzimisię tak skrupulatnie przestrzegasz bez zastanowienia. A gdyby ci przyszło do głowy skontrargumentować, że dopiero połowa
  • Odpowiedz
@Bigbluee: i czujesz się zadowolony z dyskusji z osobą, która sobie tych obostrzeń nie wymyśliła, która ma odgórny nakaz upominania ludzi o zakrywanie ust i nosa i która miałaby w Ciebie wywalone, gdyby z góry nie czekały na nią konsekwencje? Czapki z głów.
  • Odpowiedz
@Bigbluee: Całkowicie abstrahując od zasadności używania masek, to sklep jest czyjąś własnością i na jego terenie obowiązują zasady tego właściciela. Jak zasady Ci nie odpowiadają, to nie wchodzisz. Jak jest zakaz wprowadzenia zwierząt, to też się na siłę z psem w---------z?

@Kefir91: No nie w polskim porządku prawnym. To jest miejsce publiczne i maja np obowiązek cię wpuścić i sprzedawać towar po cenie na półce.
  • Odpowiedz