Wpis z mikrobloga

Sytuacja z dzisiaj. Decathlon Poznań
Wchodzę do sklepu i jestem zatrzymywany:
- Proszę pana, proszę się zatrzymac, nie może Pan wejść bez maski.
- Mogę i wchodzę.
- Nie może pan bo jest pandemia
- Mogę bo jestem 2 razy zaszczepiony, mam kod, zapisałem się na 3 dawke a w samochodzie mam pozytywny test pcr bo jutro wylatuje za granicę. Jak nie wejdę to pojadę na Serbską bo tam nie robili dzisiaj problemów.
- Nie ma to znaczenia że Pan jest zaszczepiony. Nadal pan roznosi zarazki i stanowi zagrożenie dla innych nie mając maski i niech Pan założy maske (podaje maske) i Pan wejdzie.

Zaszczepiony oczywiście nie jestem ale nadarzyła się okazja to podyskutowalem z cieciokracją.

Jak to było?
Wystarczy się zaszczepić i wracamy do normalności covidioci?

#bekazcovidian #koronawirus #covid19 #heheszki #bekazpodludzi #covidioci #covidianie
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jestes zwykłym burakiem. I tyle. Cieciokracji płacą za użeranie się z takim fajfusem jak ty. On tylko robi to za co mu płacą. Ale co jakiś czas znajdzie sie pajac, który zawsze wszystkim musi coś udowodnić. Ide o zakład, że zazwyczaj jesteś gościem co siedzi cicho w szafie. Ja jestem zaszczepiony, jak wchodzę do sklepu i chcą żebym założył maskę to zakładam choćby na brodę. Komu ty coś chcesz udowodnić? I jak
  • Odpowiedz
@Bigbluee: jak widać plebs nadal nie rozumie co się do nich mówi, oni będą przyjmować 24 dawkę szczepionki (bo rzont tak kazali) i nadal będą łazić w maseczkach nazywając innych szurami xD
  • Odpowiedz
Ale się do Ciebie uczepili w tych komantarzach. Prawda jest taka że każdy rencista czy kasjerka która pilnuje tych debilnych zasad przyczynia się do tego syfu jaki mamy.

@trafilem_w_wolny_login: czyli maja sie zwolnic bo ci ciezko zalozyc maseczke na 5 minut?
  • Odpowiedz
Już pomijając fakt,że OP niepotrzebnie wdawał się w dyskusję to zastanawia mnie fakt czemu gdy ktoś wspomni o tym,że ktoś miał z kimś potyczkę słowną bo nie miał maseczki,gdzie często w tych wypowiedziach tym osobą nie chodzi o to aby się pochwalić,że nie miały maseczki i "ale ze mnie antysystemowiec" tylko o wytknięcie tego jak ludzie są p----------i stygmatyzjąc nie noszenie masek.
Wtedy pojawiają się takie wykopki i ich ironoczne wypowiedzi ale
  • Odpowiedz
@wintour: Mają to olać rozumiesz ? Nie spinać się nad upominaniem klientów mimo że ktoś wyżej tak im nakazał. Ja zakładam maseczkę dla dobra tych pracowników żeby nikt się do nich nie przyczepiał ale osobiście nie mam zamiaru upominać kogokolwiek bo to spuszczanie się na tym.
  • Odpowiedz
@Kefir91:
@wintour:
@xortis:

Wczoraj w Leroy sie p--------i do gościa, że chciał wejść w kominie zasłaniającym usta i nos, a obok elegancko sobie wchodzą ludzie z maseczkami opuszczonymi na brodę i ochroniarz nic xD. 90% ludzi nawet
  • Odpowiedz
@MirkobIog: skąd wysnułeś wniosek, że popieram noszenie masek, pozostanie dla mnie zagadką. Każdy się potrafi tylko do tego przyczepić, nie potrafiąc równocześnie oddzielić tematu idiotycznych obostrzeń od respektowania zasad „gospodarza”(właściciela sklepu, do którego wchodzimy). Jak nie pasuje mi zakładanie maski, to idę do innego sklepu, który tego nie wymaga.
  • Odpowiedz
@Kefir91: no to jak wymaga "założenia maseczki zasłaniającej usta i nos" to niech to robi. W tym samym czasie po decatlonie pewnie z----------o 100 osób z maseczkami na brodzie i to już nie jest ważne, najwazniejsze że mają założone xD

Nie dzięki, ja nie dam z siebie robic wariata.
  • Odpowiedz
@Kefir91: Dlatego ja jestem w tej grupie, która ma nadzieje że takim niewielkim buntem uda się w końcu ten szkodliwy przepis usunąć.

Z reszta widać, że to już sie powoli dzieje. Co raz częsciej obsługa na stacjach benzynowych, w biedronkach itd juz maseczek nie nosi ani nie wymaga.
  • Odpowiedz
@MirkobIog: W takich sytuacjach jestem za i sam też nie zakładam. Co innego, jak mają taki wymóg, a czasem nawet dodatkową kartkę z napisem „maska obowiązkowa” czy podobnym.
  • Odpowiedz