Wpis z mikrobloga

@kacius: ale próbuj, tam sporo busów zwykle stoi, może się uda na Muczne ;) parę lat temu w szczycie sezonu w weekend, pod wieczór, miałem problem z busem do Wołosatego stamtąd, a trasa jakby dużo popularniejsza...
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@kabzior nie rozumiem o co ci chodzi...
@pronter busy były, ale trzeba było czekać aż się uzbiera te 8-10 osób. Bus 15zl. Niestety tak się zakręciłem, że razem z dziewczyną wzięliśmy całe 20zl na szlak za które kupiłem piwko i energetyka i zostalo mniej niż 15 ;)
Super trafiłem, bo lapalem stopa całe 0 sekund. Odwróciłem głowę i gość z żoną z Gdyni się zatrzymali i podrzucili pod same auto
  • Odpowiedz
@kacius: z Ustrzyk górnych busy jeżdżą w dwóch kierunkach - Cisna i Ustrzyki dolne. Żeby pojechać do Muczne bus do UD musi zjechać w Stuposianach i nadrobić drogi i busiarze życzą sobie za to 100 zł. A ponieważ jest to kawał na pieszo to wiele razy byłem świadkiem że ludzie klęli i płacili, inni natomiast klęli i wysiadali łapać stopa.
Wszystkiego tego można uniknąć idąc z Widełek zamiast z Muczne.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kabzior nmi gość powiedział, że pojedzie za 120zl dla naszej dwójki, albo po 15 jeśli się uzbiera te osiem osób. Generalnie dobrze, że udało nam się że stopem. Myślę, że za dwa- trzy tygodnie pójdę z Wołosatego na Halicz i Rozsypaniec. Masz jakieś rady? :)
  • Odpowiedz
@kacius: w tej chwili lepiej iść z UG, trasa trochę dłuższa ale mniej zatłoczona, teraz potrafi być tak że pół godziny w Wołosate stoisz w korku żeby na parking wjechać, ale za 2-3 tyg powinno być luźniej.
Ja bym szedł w odwrotnym kierunku Tarnica -Halicz -Rozsypaniec, ale to już kwestia osobistych preferencji.
  • Odpowiedz