Aktywne Wpisy
Kurde bele mireczki, mam problem. Może ktoś coś doradzi. U mojej mamy od jakiegoś czasu nastąpiło pogorszenie wzroku, oraz ogólna apatia, ciągle zmęczenie. Dzisiaj dała się mówić żeby kupić glukometr i sprawdzić cukier. Cały czas oscyluje wokół 300, a teraz wieczorem wynik to 370. W jaki sposób można jej pomóc aby zbić ten cukier. Nigdy się nie leczyła na cukrzycę. Najbliższy termin do lekarza to najwcześniej przyszły tydzień. Istnieją jakieś domowe sposoby,
DerMitteleuropaer +118
Wczoraj oprócz notorycznych przejazdów na czerwonym świetle przez kolegów na dwóch kółkach bo przecież oni nie będą stali, trafili mi się też:
- wyprzedzający na skrzyżowaniu tak, że ludzie z naprzeciwka musieli zjeżdżać na bok (Hallera/Powstańców Śląskich, także teraz szczególnie ciężkie miejsce)
- geniusze jadący pod prąd kontrapasem dla rowerów (Hubska, Kościuszki)
- rodzinka na rowerach wjeżdzająca pod koła auta na przejściu dla pieszych na Klecinie bo ONI MAJĄ pierwszeństwo mimo, że roweru tam nie powinno być
- wyprzedzanie na skrzyżowaniu Świdnickiej / z Kościuszki aut stojących na prawoskręcie wjeżdzając pod koła aut jadących po lewym pasie zgodnie z przepisami
oraz co prawda nie na rower ale #hulajnogaelektryczna moi zwycięzcy czyli para jadąca na takowej środkiem pasa na Świdnickiej
Jest mi też w stanie wytłumaczyć po co ludzie zakładają kaski na głowę jak ich nie zapinają potem pod brodą? Bo takich agentów też widziałem kliku.
https://www.transport-publiczny.pl/mobile/raport-rowerowa-polska-23-rowerzystow-to-aktywni-kierowcy-53386.html
"Portal rowerowa-polska.pl opublikował wyniki ogólnopolskich badań przeprowadzonych na ponad 23 tys. cyklistów. Okazuje się, że aż 2/3 aktywnych użytkowników dwóch kółek posiada prawo jazdy i regularnie jeździ samochodem. "
Nie wiem co jest bardziej przerażające...
Przepisy w Polsce to akurat często są mega popieprzone. S3 też jest jednym z tego przykładów. Nie można zawracać, ale jak będzie już inne oznaczenie to już można.. xD A oznaczenia nie ma bo po
@mirko_efekt: chyba, że mamy do czynienia z S-3f/g ;-)
Komentarz usunięty przez autora
codziennie jeżdżę do pracy przez dosłownie 1/2 Wrocławia, i to co piszesz, to z ręką na sercu za każdym wyjazdem, dzień w dzień, się wydarza, w różnych wariantach i konfiguracjach, a miejscem kumulacji jest skrzyżowanie Piłsudskiego/Świdnicka...
@25802117: albo blablanie obok siebie obojętnie czy jest miejsce na 5 rowerów czy 2.
@donmateok: Dawno nie jechałem do centrum w sobotę. Myślałem, że będzie ciut łatwiej. Oj jak
@25802117: skąd wniosek, że to brak znajomości zasady?xD Jak ktoś przejeżdża albo przechodzi na czerwonym to też nie zna zasady zatrzymywania się na czerwonym?
Komentarz usunięty przez autora
No niestety się myliłem ;)
Co z tego, że ma po bbu stronach ścieżki rowerowe.
DWIE IDEALNIE KU-WA RÓWNE ŚCIEŻKI.
Nie, on musi ulicą, niech mi ktoś wyjaśni logikę...
-matka z bachorem stojąca na całej szerokości przed zakrętem
-dziadzio bujający się od lewej do prawej
-dzieciaki jadące po lewej stronie, czyli na czołówkę ze mną
A to tylko w ciągu 20 minut ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@jos: Podejrzewam, że jakbyś zapytał 10 losowych rowerzystów, to większość by nie miała pojęcia, że na DDR obowiązuje ruch prawostronny tak samo jak na drodze dla samochodów - nawet ci z prawem jazdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)