Aktywne Wpisy
NightRock +21
Powiedzcie mi, jak rozwiązać taki problem.
Moja partnerka ma złe skojarzenia z alkoholem, bo jej stary chlał.
Przekłada się to na to, że usiłuje ze mnie zrobić abstynenta.
Mieszkamy od roku na przedmieściach dużego miasta, nie mam tu jeszcze znajomych, nikt mnie nie odwiedza, sam też nigdzie nie wychodzę, bo chomikujemy kasę i oboje ciężko pracujemy na wykończenie domu, ja czuję się trochę samotny, bo nie mam żadnego kumpla z którym mogę
Moja partnerka ma złe skojarzenia z alkoholem, bo jej stary chlał.
Przekłada się to na to, że usiłuje ze mnie zrobić abstynenta.
Mieszkamy od roku na przedmieściach dużego miasta, nie mam tu jeszcze znajomych, nikt mnie nie odwiedza, sam też nigdzie nie wychodzę, bo chomikujemy kasę i oboje ciężko pracujemy na wykończenie domu, ja czuję się trochę samotny, bo nie mam żadnego kumpla z którym mogę
Balento +604
"Dla pieniędzy" znowu straszy, kasa od Kaczora leci. Namawia w tym filmie do "dokonania tym razem lepszego wyboru" w wyborach do europarlamentu. Potem dosłownie namawia do głosowania na prawicę. Plujesz = plusujesz
#bekazpodludzi #polityka #bekazprawakow
#bekazpodludzi #polityka #bekazprawakow
@erni13: serio macie problem z oblężoną twierdzą XD o tym do jakiej szkoly pojdzie dziecko decyduje srednia ew. Jak w twoim przypadku egzaminy a nie widzimisię twojego ojca
I co do tego, że rodzice nie mają wpływu na szkole do której trafi dziecko: W tym samym czasie do Niemiec przyjechała moja późniejsza
@erni13: Jeszcze raz bo Ty dalej nie widzisz gdzie popelniasz błąd logiczny.
@erni13: Do szkoły się nie trafia jak w totolotka xD tylko o tym decyduje srednia z grundschule albo jak w twoim i koleżanki przypadku egzaminy które najprawdopodobniej uwaliłeś
Jedyny plus, że w końcu przestałeś bronić hauptschule, o to chodziło w tym temacie, więc uznam to jako przyznanie się do błędu, to już coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamykam
Na pewno hauptschule dsje więcej mozliwosci niz zawodowka w PL i to z wielu powodów ktorych juz nie bede teraz przytaczał bo dsremny trud xD
Domyslam się, ze na emigrację trafiłeś późno skoro piszesz o hauptschule bez znajomosci jezyka. Chyba nie myslisz, ze ojciec
Sam sobie odpowiedz na pytanie czy winny jest "#!$%@? system edukacji" w DE czy raczej coś innego.
Bez odbioru.
Nie napisałem, że cały system jest #!$%@?, napisałem, że hauptschule jest #!$%@? i to kompletna paranoja, i bardzo dobrze, że to gówno zostaje wycofywane
https://dojczland.info/roznice-pomiedzy-polskim-oraz-niemieckim-systemem-szkolnictwa/
W skrócie, to przyjechałem tuż po gimnazjum, trafiłem do hauptschule które jest gównem, znalazłem Ausbildung jako kierowca ciężarówki po 2 latach w Hauptschule.
Tam pracowałem i chodziłem do szkoły w tzw blockunterricht, czyli pracowałem np miesiąc, a potem miałem 2 tygodnie szkoły. W między czasie robiłem wszystkie pozwolenia jakie się da, naprawdę Ausbildung to świetny
Moja sytuacja osobista przez którą wyjechałem była na tyle smutna i skomplikowana, że nie chce opisywać jej na portalu ze smiesznymi obrazkami xD
Ale ogólnie pamiętaj, że w Niemczech najważniejszy jest język niemiecki, bez tego ani rusz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://naszdziennik.pl/swiat/31110,dramat-wspolczesnego-swiata-sieroty-emigracji.html
@Marek_Kodrat: nic. Nie wiem dlaczego o to pytasz. Ja tylko odnoszę się całościowo do problemu o ktorym tu dyskutujemy