Wpis z mikrobloga

@zaloz_konto23: Czyli w dupie byleś i gowno widziałeś. Dzieci znajomych miały praktyki w policji i biurze bmw.

Ty obecnie jesteś dziadem który kasuje swoje komentarze pod moimi wpisami bo się ich wstydzi.

Tak typowy absolwent gymnasium xD
@fajnypierozek: @zaloz_konto23: Szambo #!$%@?ło XD

W Hauptschule praktyki w Policji? Czy mówisz o gesamtschule? Bo ciężko mi wyobrazić siebie Hauptschülera który idzie do policji (#acab). Policja może by i takiego gagatka wzięła, ale raczej na 2 tyg praktyk by się skończyło. No i Street credit by spadł w szkole, a na to nie można sobie pozwolić xD

Gdy ja byłem w tym zoo, 50% praktyk to były markety, niektórzy
Z perspektywy czasu najlepiej wyszła dziewczyna która gra teraz w klipach raperów, jest influencerką i nagrywa stories na ig w mercedesach.

@erni13: ona nie mieszka przypadkiem w Köln w jakims Rodenkirchen czy innym Bayenthalu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@fajnypierozek: Jestem dumnym absolwentem Hauptschule który trafił tam bo nie znał języka. Mimo, że ogarniałem wszystko w szkole lepiej od reszty to MUSIAŁEM skończyć szkole z Hauptschulabschluss. Najlepsza opcja potem było znaleźć Ausbildung żeby jakoś wyjść na ludzi, bo z tym pięknym papierkiem z Hauptschule to mogłem się tylko ośmieszyć.

Znalazłem Ausbildung, ukończyłem Berufsschule na nim ze średnia 2.1 dzięki czemu dostałem Realschuleabschluss, jednak miałem już tyle lat, że musiałem jakoś
@erni13: Rodenkirchen napisalem tak po prostu, bo to jest calkiem spoko dzielnia jak na Köln, na ktorej mieszka mittelschicht+ i poczatkujacy celebryci. Jakies Mulheimy i inne Kalki to jednak sa pare polek nizej

@fajnypierozek: nie mialem laciny, wzialem francuski zamiast niej i mialem 3.

Kurla ty na tirach jeździsz i wypowiadasz sie o niskim poziomie ksztalcenia w DE?

@fajnypierozek: Ty jestes po jakiejs podstawowce, wyslales swoje dzieci do gownoszkoly
@fajnypierozek: nikt mnie nie przesladuje typie, jakby mi sie tu nie podobalo to bym sobie wrocil do Polski, ale nie sadze, ze mialbym tam takie mozliwosci jak tutaj xD Brzmisz jak typowy mieszkaniec podlasia, ktory sie podjaral pensja robotnika i probuje sie bawic w testovirona zapominajac, ze tu juz jest pare mln Polakow, ktorym hajs sie zgadza bardziej niz wiekszosci Niemcow po twojej ulubionej szkole
@fajnypierozek: Ja ogólnie lubię trolling w stylu testo na stronie ze śmiesznymi obrazkami, natomiast OP zadał pytanie które odnosi się do przyszłości jego dziecka z tego co się orientuję czytając profil.
Fakt, że zapytał o to na wykopie jest sam w sobie dość śmieszny, ale polecanie mu w jakikolwiek sposób Hauptschule to już przesada i krzywdzenie dziecka XD
: O #!$%@? XD

@erni13: Widzisz sam się zorientowałeś jak to brzmi co napisałeś. Naukę rozpocząleś później niż niemieccy koledzy a jak kończyłeś szkolę to byleś już "za stary" aby dalej utrzymywali cie rodzice + kasa z ausbildungu.
@fajnypierozek: No ja #!$%@? XD

Hauptschule skończyłem w tym samym wieku co inni, następnie spędziłem 3 lata na ausbildungu, i poprostu to logiczne że w wieku 20 lat człowiek chce iść na swoje, a nie spędzać kolejnych lat na czyimś garnuszku albo łapiąc długi przez Bafög.

Gdyby tylko mój ojciec nie był kompletnym ignorantem i nie zapisał mnie do Hauptschule a chociażby do Gesamtschule, pewnie nie miałbym się do czego przyczepić.