Wpis z mikrobloga

Sporty walki budują charakter, tylko idź do klubu gdzie często są sparingi. To jest podstawa, bo machanie łapami w walce z cieniem i sama technika nic ci nie dadzą. Jeżeli chcesz nauczyć się walczyć to musisz walczyć. Innym sportem który może Ci pomóc to triathlon, żeby skończyć taki maraton to trzeba walczyć cały czas z swoimi słabościami i nie potrzebujesz klubu by go trenować. Tylko zapisujesz się na zawody w swojej okolicy
  • Odpowiedz
@Rudyprzegryw2137: PS. Na zawody triathlonowe chodzą startować nawet ludzie po 60, bo widziałem na własne oczy. Nikt się nie śmieje, a zgromadzeni kibice dopingują i oklaskują wszystkich uczestników, bo byłem i kibicowałem jak kumpel startował. Naprawdę świetna atmosfera w prawdziwym duchu sportu. Ukończenie takiego triathlonu to już duży sukces. I są różne dystanse, nie musisz startować na całą odległość bo są starty na np. 1/16 iron mana, więc jak potrafisz
  • Odpowiedz
@Polnischefuhrer: Chce tego spróbować ale rozumiesz że to nie jest takie łatwe jak jesteś gościem z brakiem kasy, problemami psychicznymi, zdrowotnymi, zaburzeniami lękowymi i gościem który trzęsie się jak kaczka jak idzie do obcych ludzi, a jest bliski zawału jak wchodzi na 4 piętro. Gdyby to było takie łatwe to bym już dawno nie był przegrańcem. Ja naprawdę jestem tragicznym przypadkiem. Ale jak mówię nieustanne w próbach, idzie ku lepszemu
  • Odpowiedz
@Rudyprzegryw2137: musisz kupić sobie rower, poza tym wejdź sobie w Google czy jakieś fora i popatrz sobie na jakieś atrakcje w okolicy czy fajne trasy rowerowe. Niektóre robią mega wrażenie i prowadzą gdzieś przez lasy i łąki. Po prostu robisz sobie plan "więc dziś jadę do miasta x, bo tam mają stary zamek i nigdy tam nie byłem". I kurde dzień zaliczony ty zrobiłeś trening i odkryleś nowe miejsce.
Ps.
  • Odpowiedz
@Rudyprzegryw2137: z resztą ludzie często mają nikła wiedzę na temat miejsc gdzie mieszkają i możesz zabłysną wiedzą, że mówisz "Ej Norman patrz byłem ostatnio rowerem przy tym starym młynie, czy wiedziałeś że stoi on tutaj od 600 lat, był jednym z pierwszych w Polsce, przetrwał wojnę i schroniło się w jego podziemiach 30 Żydów?"
  • Odpowiedz
@Rudyprzegryw2137: świat ma dużo atrakcji do zaoferowania, aż szkoda nie skorzystać. Można samemu podróżować i ma to też zalety, po prostu jak jedziesz samemu za granicę to nie siedzisz w hotelu tylko zaliczasz wszystkie atrakcje turystyczne jedna po drugiej, byś się nie nudził. Podróże rzeczywiście kształcą, pod warunkiem, że nie siedzisz w pokoju hotelowym czy basenie.
Oczywiście przy twoim stanie zdrowia nie rzucał bym się od razu na głęboką wodę,
  • Odpowiedz