Wpis z mikrobloga

#programista #programista15k #programowanie

Poproszę tutorial / wzorzec na nauczenie się angielskiego na poziomie żeby dobrze ogarniać pracę w IT (programowanie) dla zachodu, np USA

Zakładam jakieś lekcje z native, wspólne programownnie z kimś online na team speak etc

ale ile h tego tak konkretnie, możę jest gdzieś gotowy kurs

ma ktoś jakiś gotowy template?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@darktemplar :D to tak jakbyś napisał poproszę tutorial na nauczenie sie gotować by znaleźć prace w restauracji np. luksusowej

Imo od złej strony chcesz to ugryźć. Lepiej nauczyć sie programować, a angielski wpadnie automatycznie.
Nie mówiąc już że rok pracy w angielsko jezycznym korpo da Ci więcej niz 2 lata rozmów z native
  • Odpowiedz
@Ziutek_Grabaz: ale ja programuje od lat tylko wg mnie za słabo ogarniam ang, szczególnie jeśli chodzi o mowę bo pracuje tylko z Polakami, jedyne co to soft, zmienne itp jest w angielskim ale to nie to samo co rozmawiać i tworzyć pelne zdania
  • Odpowiedz
@Ziutek_Grabaz: No tak ale w mojej firmy mamy klientów tylko z PL, nawet jakby byli z zagranicy to ogólnie jako IT nie rozmawiamy z klientami tylko produkujemy i utrzymujemy soft, do rozmów z klientami mamy od tego HD i dział handlowy, PM.

@zibizz1: Można spróbować rzucić się na głęboką wodę o ile przejdę taką rekrutację ale jest trochę ryzyko strzelenia gafy a nawet wielu, wolałbym się przygotować, bo
  • Odpowiedz
@darktemplar: pracuję w USA, pewności siebie jeżeli chodzi o język angielski, żeby pracować w USA nie miałem póki nie nauczyłem się akcentu amerykańskiego. Dodatkowo już wtedy dużo podróżowałem pracując zdalnie i rozmawiałem z ludźmi po angielsku. Umiejąc wtedy angielski na poziomie B2 szybko poszło, bo przebywałem za granicą. Osobiście podróżowanie + nauka akcentu najlepiej mi w tym pomogły.
  • Odpowiedz