Wpis z mikrobloga

@L3stko: Oskarżony jest z art. 148 § 1 k.k. Kara pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 8, 25 lat pozbawienia wolności albo dożywotniego pozbawienia wolności (często się stosuje kary dożywocia).

Ten morderca ma głowę skierowaną na wprost gdy rusza, i nie zauważył dwóch osób w odległości mniejszej niż metr od szyby? No chyba se jaja robisz!
Gość jest większym zagrożeniem dla społeczeństwa niż ta patologia, sebek mu szarpnął za klamkę to włączył mu się protokół mordercy aby przetrwać, jak by na tych pasach byli ludzie to ich tez by porozjeżdżał bo on w tym momencie się nie kontrolował. Po sebku przynajmniej wiadomo ze się #!$%@? dlatego bardziej sie boje zakompleksionych cichych piwniczakow wartościujących kto jest ważniejszy społecznie
Oskarżony jest z art. 148 § 1 k.k.

@mala_calinka: wiesz że jest coś coś takiego, jak zmiana kwalifikacji czynu?

Ten morderca ma głowę skierowaną na wprost gdy rusza, i nie zauważył dwóch osób w odległości mniejszej niż metr od szyby?

A wiesz że w tego typu pojazdach są tzw. martwe strefy?

Dziś widziałem fajną analizę tego, co tam się zdarzyło. Autobus zbliża się do awanturujących ludzi. Potrąca dziewczynę. Ktoś szarpie mu
znowu twoje projekcje. Jeśli gość jest winny to jest winny, ale to ustali sąd a nie banda expertów od wszystkiego na mirko

@hansschrodinger: och no tak, eksperci ustalą, więc zamknijmy forum, bo se tak życzysz xD Debata publiczna niepotrzebna! Moja wypowiedź bardziej dotyczyła zachowania niektórych przegrywów w obliczu tego wypadku.
Jest winny, bo zamiast ominąć tę bandę z daleka wpakował się w sam środek bijatyki.

@mala_calinka: XD On nie jechał rowerem, tylko przegubowym autobusem. Jechał swoim pasem i trafił na sam środek bijatyki na jezdni.

Reszta jest konsekwencją tego na maksa nieodpowiedzialnego zachowania.

W końcu się w czymś zgadzamy. Bijatyka na środku jezdni była na maksa nieodpowiedzialnym zachowaniem,.
Jakakolwiek próba racjonalizowania tego co się stało jest żałosna i jak czytam co tutaj niektórzy piszą to mi sie #!$%@? cofa. Kogo to obchodzi że zajmował się programowaniem ? Bierzesz leki, które zaburzają percepcję - nie prowadzisz, nie wiem czego tutaj można nie rozumieć. Jeśli prowadzisz autobus to od twoich decyzji zależy życie osób przewożonych i reszty ludzi na drodze - co mnie to obchodzi że kierowca musi brać leki ? Nic
@hansschrodinger nie trzeba być ekspertem żeby wiedzieć, że po zażywaniu takich koktajli nie wsiada się za kółko, już nie wspominając o autobusie miejskim. Jak nie czujesz się na siłach to nie prowadzisz i tyle.

Piszesz tutaj jakieś wypociny o prokuraturach, a w rzeczywistości sprawa jest bardzo prosta. Wyobraź sobie że musisz sam, albo lepiej - ze swoimi dziećmi jechać autem, którego kierowca zażywa mieszankę antydepresantów i leków przeciwbólowych. Rozumiem, że o ile
Kogo to obchodzi że zajmował się programowaniem ?

@gzyms111: to zwiększa prawdopodobieństwo tego że jest mirkiem i że będzie gruba inba jeśli to prawda.

Nie wiadomo co dokładnie brał i ile. Antydepresanty są ok. Leki przeciwbólowe - tego nie wiem.

Gdyby w Polsce łatwiej bylo o pomoc finansową dla osób z depresją/chorobami psychicznymi to tego problemu by nie było. A tak to trzeba yebać u janusza.
@hansschrodinger rozumiem, że Ciebie obchodzi to, czy jest mirkiem czy nie, ale co to w zasadzie zmienia ? czy mirkom należą się jakieś specjalne przywileje ? coś się stanie specjalnego jeśli tak się okaże ?

Okej, masz rację, że rozpoznanie, dostęp do pomocy i stygma w polsce w temacie chorób i zaburzeń psychicznych jest poniżej poziomu godności ludzkiej, ale powiedz mi - co mnie to jako pasażera obchodzi ? Wsiadam, płacę i
@gzyms111:

rozumiem, że Ciebie obchodzi to, czy jest mirkiem czy nie, ale co to w zasadzie zmienia ? czy mirkom należą się jakieś specjalne przywileje ? coś się stanie specjalnego jeśli tak się okaże ?

Ty zupełnie nie rozumiesz wpisu. Jeśli to bedzie prawda i bedzie o tym głośno to polecą bany na całe tagi.

Nie wiadomo dokładnie co i ile brał, ale nie odpowiedziałeś mi na ogólne pytanie - wsiadłbyś
@hansschrodinger: najgorsze jest to że klimat na Śląsku jest ciężki, roboty na nocki, zanieczyszczenie powietrza wynikające w znacznej mierze z pracy górników. Jednak nie każdy może pochwalić się takimi przywilejami jak górnicy. Górnik kończy z emeryturą 6000pln a poczciwy kierowca autobusu z wyrokiem w zamkniętym zakładzie karnym, zmarnowane życie...
@hansschrodinger i co z tego, że polecą bany na całe tagi xD to będą bany, kogo to obchodzi. najprawdopodobniej wyszło by Ci na dobre gdybyś przestał czytać te kocpoły

Nie chcesz mi odpowiedzieć na pytanie czy byś wsiadł prostym "tak" albo "nie" - bo co byś nie odpowiedział albo posypała by się twoja narracja o poczciwym kierowcy, albo przyznałbyś się przed wszystkimi, że nie masz za grosz odpowiedzialności zezwalając na prowadzenie pojazdów