Wpis z mikrobloga

Witajcie. Planuje zakup felg do Audi A6 C5. Jest to wąska buda, silnik V6. Felgi jakie sobie upatrzyłem to te z RS4 B7 lub Japan Racing JR18 bądź ich pochodne Monako Mirabeau z czego najbardziej podobają mi się te 2 i 3. Czy ktoś wie czy warto inwestować w te felgi? Czy one nie pogną mi się? Rozmiar, jaki mnie interesuje to 19'. Co do innych parametrów jeszcze muszę siąść i pomierzyć, ale opony celuje 235/45/19 lub 235/35/19 - nie pamiętam dokładnie który z nich idealnie pasował.
#felgi #motoryzacja #kola #samochody
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kosti11: jeżdżę na 225/40/18 i niestety na torowiskach najbardziej czuć ten profil. Felgę leciutko zgiąłem tylko raz przez kilkadziesiąt tysięcy kilometrów.
  • Odpowiedz
  • 0
@kosti11: uskok przy remoncie drogi, prostował będę. Teraz jest przełożona na tył, wyważona i wulkanizator stwierdził, że jakiś czas mogę tak jeździć.
Oryginalne felgi oplowskie
  • Odpowiedz
@vieniasn: A co sądzisz o felgach wskazanych przeze mnie? Niby Japan Racing to porządna firma, a cenowo Monaco nie różnią się zbytnio od nich więc domniemam, że jakość jest taka sama.
  • Odpowiedz
  • 0
@kosti11: kolega jeździł na Japan Racing po 30k rocznie i nie miał problemów. Nigdy jej nawet nie zgiął minimalnie. Zero problemów. U niego chyba była 19".
  • Odpowiedz
@vieniasn: 30k to już całkiem całkiem przebieg. Też wcześniej tak popylałem. Teraz po tej podwyżce cen paliw i drożyźnie wszystkiego przeskoczyłem na bilet miesięczny komunikacji miejskiej bo mi się przestało opłacać autem jeździć przeważnie do pracy i teraz może zrobię z 7-10k.

Dzięki wielkie za info, pomyślę nad Japan Racingami.
  • Odpowiedz
  • 0
@kosti11: i tak samoczynnie będziesz bardziej uważał i nic ci się z kołami nie stanie. Komfort spada, ale nie jest to jakieś nieprzyjemne.
  • Odpowiedz