Zostałem zaproszony na rozmowę o pracę do wymarzonej firmy w WTC Schiphol. Wysmarowałem potężnego maila, zadowolony z siebie wysłałem i już odpalam ulubioną nutę i drę ryja że szczęścia.
Spodziewałem się odpowiedzi dość wkrótce, więc sprawdzam maila, czytam go ponownie i ochui.jpg
Zamiast "kind regards" j----a autokorekta zmieniła na "Kind retards".
@Greensy XD ja miałem rozmowę o pracę online, ale nie działało mi audio na komunikatorze pracodawcy i video szło przez kompa a dźwięk przez telefon, i na koniec spodobało mi się po pierwszej rozmowie więc po rozłączeniu komunikatora mówię na głos "pryti k---a najs, nieźle k---a" po czym słyszę takie "halo" ze słuchawki XD A teraz tam pracuje (⌐͡■͜ʖ͡■)
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: no i tak zrobiłem, sprawdziłem całego maila 5 razy i dopiero jak byłem zadowolony to pod koniec dopisałem 2 ostatnie linijki.
@Greensy: nie przejmuj się, tam też są ludzie więc mogą nie zauważyć lub pomyślą że to pomyłka. U mnie w firmie wysyłam kilkanaście maili dziennie i tyle samo dostaje od ludzi z wysokich stanowisk z innych firm i tak samo błędami wala że aż oczy bolą ale wiem że to pewnie przez przypadek bo sam niejednokrotnie coś źle napisałem. Także nie przejmuj się i czekaj na odpowiedź :)
@Greensy ja mam ustawione opóźnienie wysłania, klikam wyślij , czytam jeszcze raz, w razie czego cofnij akcję i wyślij jeszcze raz ( ͡°͜ʖ͡°) Oczywiście tylko do ważnych maili, reszta olewka.
Literówką się nie przejmuj, zdarza się. Nikt na to nie będzie patrzył.
@Greensy jeśli ktoś się przyczepi o to otwarcie, lub przez to miałbyś się nie dostać, to tylko zrobią Ci przysługę, szkoda życia na takie miejsca. Ale jak już napisano wyżej, olej nikt normalny się tego nie uczepi. :-P
@Greensy: dobrym nawykiem jest rowniez zostawianie pola z emailem adresata pustego, wpisujemy go juz na samym koncu kiedy posprawdzales juz miliony razy i jestes pewny ze jest ok. W ten sposob nigdy nie wyslesz przypadkiem np niesprawdzonego lub napisanego do polowy maila :)
@Greensy w NL jak już napisałeś dobrego maila a na końcu byś niechcący wkleił żeby Ci ssali kule to by śmiechli i przymknęli na to oko :) to luźny kraj od zamiatacza ulicy po szefostwo w Shell czy Unilever
Zostałem zaproszony na rozmowę o pracę do wymarzonej firmy w WTC Schiphol. Wysmarowałem potężnego maila, zadowolony z siebie wysłałem i już odpalam ulubioną nutę i drę ryja że szczęścia.
Spodziewałem się odpowiedzi dość wkrótce, więc sprawdzam maila, czytam go ponownie i ochui.jpg
Zamiast "kind regards" j----a autokorekta zmieniła na "Kind retards".
No i co ja mam teraz niby zrobić? :/
#pracbaza #praca #pracazagranica #heheszki
A teraz tam pracuje (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Ehh człowiek się uczy całe życie
Oczywiście tylko do ważnych maili, reszta olewka.
Literówką się nie przejmuj, zdarza się. Nikt na to nie będzie patrzył.
Świetne porady, dziękuję ślicznie (ʘ‿ʘ)
Komentarz usunięty przez autora
Serio.
@Greensy: na 99% nie zauważą. A jak zauważą to śmiechną XD
@Greensy: usunac z CV « attention to detail » :D