Wpis z mikrobloga

Szybki tutorial jak przestać być przygłupem:

#przegryw #inteligencja #psychologia #alkoholizm #narkotykizawszespoko

Zacząć od wydrukowania sobie listy błędów poznawczych i powieszenia nad łóżkiem - bez tego bedziesz debilem powtarzającym puste frazesy zasłyszane od kogoś.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Lista_błędów_poznawczych

Odstawić ćpanie i alko - po pół roku poczujesz mega różnice

Znaleźć sobie jakiś wątek do nauki i kopać w materiałach przez rok dwa, nie wiem co cie jara? Programowanie, modelarstwo, motocykle, laski/psychologia - czytasz #!$%@? z zegarkiem w ręku po minimum dwie godziny na dzień, w tym w różnych językach, jak nie znasz to przez translator

Samo to wystarczy żeby przestać być w kilka lat ostatnim tłukiem
  • 61
@przegryw_wykopu: Nie, będziesz dalej przygłupem - żeby się lepiej poczuć musisz nauczyć się rozumieć co się dzieje a jak bedziesz miał we łbie tylko 160cm to to 160cm będzie ci zajmować łeb który służy do myślenia. Być może znajdziesz jakąś jebniętą laske którą będzie podniecać gadanie tylko o tym 160cm - jak sie urodzi taka.
@przegryw_wykopu: Nic sie nie stanie, za chwile zaczniesz znowu bo myślisz że ktoś sie zainteresuje wycieraniem twojego nosa. Rób to co napisałem zamiast szukać współczucia, mnożysz swoje kalectwo do którego sam doprowadzasz wybierając wygodne niemęczące poniesienie klęski bo tak łatwiej niż użyć łba do czegoś innego niż wbijania gwoździ. Wróć za dwa lata i powiedz czy coś sie zmieniło i czego sie nauczyłeś
@cuzjestjakjest: Oczywiście że jest inaczej każdy kto się urodził w patologicznej rodzinie zdychałby w takiej samej melinie - a jednak dzieci rozumieją że muszą robić coś innego od rodziców i zakładają firmy, robią kariery.

Można być mądrym i ułożonym człowiekiem z niższym iq a można nadinteligentnym żulem wyspecjalizowanym w bajerowaniu kierowników pod sklepem (często tak jest, dużo z tych lumpów to inteligentni ludzie)
@cuzjestjakjest: Jest cała masa trików żeby nie rzucać się w oczy ze swoim debilizmem (przypominam że typowy czad to półgłówek i nikomu to nie przeszkadza)

Ja to nazywam studentki pierwszego roku, kiedyś obserwowałem bardzo dużo takich (pracowałem w klubach i mnie lubiły) jak szły na studia, przeważnie jakieś z płukania czereśni.

No i taka studentka pierwszego roku nagle kiedy nauczyła się nowych słów to w towarzystwie nie mowiła że ją coś
@cuzjestjakjest: Kobiety po to idą na studia żeby poznać bogatego męża, sto lat temu się je wysyłało na pensje dla panien żeby umiały rozmawiać z kimś więcej niż stajennym - taki był cel nauczania wyższego i taki jest dzisiaj, dobrze się ożenić i poznać osoby które odniosą sukces. Sama inteligencja nie ma tu żadnego znaczenia.

Trzeba dogonić myśleniem ludzi którzy nas wyprzedzili kiedy graliśmy w gry mając #!$%@? a to wymaga