Wpis z mikrobloga

Kupiłem suba z dodatkiem po wielu, wielu latach. Szczerzę mówiąc ta gra jest dla mnie zbyt skomplikowana - wylevelowałem dwie postacie. Ale gubię się w tych wszystkich mechanikach - te legendarki, covenanty, co więcej ilośc grindu jest dosyć gruba i mówię tutaj o momencie dojścia do momentu, gdzie możesz z kimś zagrać i nie być zupełnie beznadziejnym.

Mimo, że na plus widzę przyspieszenie levelowania w porównaniu do starszych dodatków (ostatni mój dodatek to był WoTLK), to jakoś niespecjalnie gra sprawia mi przyjemność. Wiem, że może to porównanie będzie nie na miejscu ale w Diablo ta progresja i grind były mimo wszystko jakieś takie bardzie user friendly - wbijasz set, DPS rośnie i możesz na spokojnie grindować. W WoW ta progresja jest znacznie bardziej złożona. Wiem, że to dwie różne gry, ale mimo wszystko nawet trójka mnie przyciągnęła bardziej niż WoW.

Inna kwestia, że nie mam z kim grać, bo kumple już od dawna nie grają i to też wysysa radość z rozgrywki - inna sprawa, że w pewnym wieku to też nie ma się tyle czasu co kiedyś. Innymi słowy WoW to nie jest raczej gra dla casuali i kogoś, kto na spokojnie chciałby sobie porobić content.

#worldofwarcraft
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rainkiller:
gierka jest bardzo casulowa jak masz mało czasu robisz to tylko fabułe plus daily jak masz czas.
W grach mmo musisz mieć z kimś grać wiec polecam znaleść gildie.
  • Odpowiedz