Wpis z mikrobloga

Po co jechac do Rzeszy po utopience jak sa juz u nas?

Do koloru do wyboru. Nowki sztuki i uzywki.

Nowe, niezarejestrowane Santa Fe, ktore katalogowo prawie 190k PLN chca popchnac za ~40k PLN
Tucsony z podobnym rabatem.

A jak komus za drogo to sporo uzywek jest

Ciekawe czy (a raczej ile z nich ) trafi na rynek wtorny i za ile

#kupautozmikro #ciekawostki #samochody #motoryzacja #coolstory #truestory #januszebiznesu ?
bigger - Po co jechac do Rzeszy po utopience jak sa juz u nas? 

Do koloru do wybor...

źródło: comment_1627280572Wd1Aw59mi7icy1a1ZNTM4s.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
@rhel: @bigger: @bruhh: Tutaj ewidentnie pójdzie na części, ale znajdzie się kilku januszy co #!$%@? jak nówkę. Ale demontaż i w przyszłości na części na giełdzie. Taka deska rozdzielcza z bagami do nowego auta to około 15k, jak wyciągną, wymyją to będzie dalej git, całego auta po powodzi to bym nie chciał.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@bigger: kurde taki fajny Santafe. Na blacharkę dobry. Przód handlarz pogoni za 20k, drzwi po 3k, za felgi z oponami da ktoś czwórkę i już jest na zero, a jeszcze sporo auta zostaje.
  • Odpowiedz
@kowalkowskij da się, na bmw forum jest temat doprowadzenia nowej siódemki do stanu używalności, sprowadzona z usa po zalaniu. Aktualnie elektronika jest szczelna, zalewana żywicami lub pokrywana lakierami do elektroniki, więcej zabawy jest w czyszczenie złącz i pinów, najlepiej to ogarniać pierwsze, bo czas to piniądz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Mam auto kia cee'd 1.6 w gazie - gaz przełączam jednym guzikiem i moje pytanie brzmi: czy podczas wyprzedzania powinienem redukować na czwórkę i przechodzić na benzynę? Czy "moc" benzyny nie ma zbytnio znaczenia w takim przypadku?
#motoryzacja
  • Odpowiedz
@BajerOp: @ApacerPL: Da sie to uratowac spokojnie. Kwestia tylko nakladow.

Minusem tego auta jest to,ze jest za nowe i niezarejestrowane. Graty do nich sa drogie i niedostepne.
Gdyby byl zarejestrowanym 2-3 latkiem to jestem absolkutnie pewien,ze by sie za niego zabrali nasi czarodzieje.

lictuje czesto takie auto "problematyczne" po nietypowych calkach.

Widzialem mercedesa po wandalizmie gdzie w srodku spryskali calosc hunikolem i mlekiem
Poza delikatnym uszkodzeniem drzwi gdzie wlali plyny
  • Odpowiedz
@bigger: przecież tych sztuk zalanych mułem rzecznym nikt nie będzie naprawiać bo to nieopłacalne. Znajomy naprawiał topielce z usa ale to zalane czystą wodą i gdzie woda w srodku sięgała może siedzeń foteli.
Te tutaj to śmieci jednynie na części.
Elektronika będzie w większości martwa, w aucie będzie smród stęchlizny, nieopłacalne do naprawy.
  • Odpowiedz
@DirtyS: I tu sie mylisz. (σ ͜ʖσ)

Jestem absolutnie pewien, ze na ktoregos znajdzie sie chetny zeby go reanimowac.

Gdyby te auta byly starsze troszke i nie byloby problemu z czesciami to tym bardziej.

Akurat elektronika na rynku wtornym jest dosc tania jesli samochod jest popularny.

Na tym na pewno ktos zarobi. Albo rozkladajac na graty albo naprawiajac.
  • Odpowiedz