Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, mam dylemat. Czy da się spędzić resztę życia z osobą, która nie radzi sobie z codziennymi czynnościami?
Spotykam się z dziewczyną od pół roku. Dobrze nam się rozmawia, fajny s--s, dobrze nam się spędza czas wolny. Dziewczyna jest specjalistka w swojej dziedzinie zawodowej. Niestety we wszystkich innych totalnie leży. Nie potrafi gotować, wszystko leci z jej rąk, nie potrafi włączyć piekarnika, ręce ma pocięte od krojenia pieczywa, sprzątając zawsze coś stlucze. Mówi, że chciałaby kiedyś mieć dzieci tylko ja nie wyobrażam jej sobie jako matki.
Nie wiem co o tym myśleć. Da się z kimś takim żyć, założyć rodzinę, funkcjonować?
#rozowepaski #niebieskiepaski

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60fc9228a36c0b000a9baa02
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Przekaż darowiznę
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: A niech się oblewa tą kawą, najwyżej dzieci będą miały taki sam wylew jak ona. XD

Też miałem kilka lat temu podobne rozkminy, ale kwestia praktyki i moja też się wyrobiła w takich czynnościach. Wspieraj i gań. Zawsze się sprawdza i idzie ku lepszemu.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: to sobie z nią pogadaj bo prawda jest taka, że mając dzieci wszystko spadnie na nią, a na ciebie zarabianie kasy. Jak nie macie mieszkania/domu to jeszcze będziesz musiał kombinować żeby zarobić. Ją z rytmu wybiją zwolnienia lekarskie i będzie wracać do pracy po długiej przerwie, może wiele zapomni, będzie musiała jeszcze więcej ogarnąć.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
to ludzie jeszcze kroją pieczywo? ( ͡° ʖ̯ ͡°) mieszkacie na podlasiu?

@Cypselus: A ty krojone kupujesz? Po co? Upośledzony jakiś jesteś, że nie potrafisz kroić?
  • Odpowiedz
OP: Właśnie takich odpowiedzi się obawiałem. Niestety ona ma dwie lewe ręce do wszystkiego. Nie ogarnia radia w samochodzie, ustawień w telefonie, skaleczy się kapslem od piwa, jest słabym kierowcą, finanse to czarna magia.
Rodzice kiedyś cisnęli ją żeby szkolila się i była najlepsza w tym co robi. Niestety zapomnieli nauczyć ją żyć. Może to kwestia niespełnionych ambicji rodziców..
Wiem, że jak ja zostawię to zostanie sama raczej na zawsze. Mamy
  • Odpowiedz