Wpis z mikrobloga

#covid19 #delta
Siema, przezylem dwa tygodnie umierania na to g---o, nie jest taka zwykła grypa jak ludzie gadają... Masakra można powiedzieć... Mam pytanie do tych co też mieli
Jak długo wracał wam węch, smak czy słuch ? Bo negatywny wynik mam od tyg a dalej smaku, węchu 10% a jak przygłuchy jestem na prawe ucho tak byłem....
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pan_Orama: Ja nawet nie poczułem różnicy, czy to objawy abstynencyjne czy grypa. W zasadzie to w czasie choroby czułęm się lepiej niż przed nią i po, matula za to 3 tyg. antybiotyku i kaszlu i stresów.
  • Odpowiedz
  • 0
@enden89 a no widzisz co organizm to inaczej to atakuje. Ja miałem tak spuchnięte gardło że ciężko było coś przełknąć, ból mięśni, zmęczenie, ból głowy przez tydzien.... na przemian dreszcze z gorącem że się pociłem jak swinia, ale bez gorączki... Słaby, senny- cały czas spać bym mógł... Po dwóch dniach brak węchu, smaku, a no i głuchy na jedno ucho... za to brak miał ból kości, a nie mięśni, brak bólu
  • Odpowiedz
@Pan_Orama: Ja to jestem w uderzeniu to nie mogę być obiektywny. Od roku czuję się jak żul i nawet nie poczułem różnicy, ale jestem niedoszłym sportowcem i coś tam nawet w lekkiej nazbierałem najwięcej w swoim województwie, ale to czasy gimnazjum ;-) Matula tak jak wyżej wspomniałem, miała +tydzień kwarantanny i leków bo przechodziła to ciężej.
  • Odpowiedz
@Pan_Orama: U wujka węch wrócił po 7 miesiącach. Aczkolwiek to kwestia indywidualna, choc slyszalem sporo przypadkow, gdzie brak wechu/smaku dlugo sie utrzymywal
  • Odpowiedz
@ejenes
Możesz podpytać wujka czy miał jakieś etapy nawrotu węchu? Ja po 5 miesiącach od utraty węchu ,.mam teraz problem z zapachami chemii - proszek / płyn do prania,.perfum, żel do kapania itd. Od jakiś trzech tygodni , wszystko pachnie tak samo, jak jakaś gorycz
  • Odpowiedz