Wpis z mikrobloga

@Wiktorgg: szpitale były przepełnione nawet w 2017 jak przyszedł sezon grypy. Poczytaj artykuły że ludzie na korytarzach czekają. Covid nie ma większego związku z tym, bo tak było jeszcze zanim covid powstał
  • Odpowiedz
@Ko_Otu: @In-thrust_we_trust: Super! To wrzucajmy w te przepełnione szpitale jeszcze ludzi chorych na COVID z ciężką postacią choroby. Na prawdę nie pamiętacie jakie jaja były podczas 20.000 zachorowań na dobę, że karetki jeździły po całym kraju, a ludzie po wypadkach, czy ze złamaniami musieli czekać po kilkanaście/kilkadziesiąt godzin na pilne przyjęcie? Lekarzy pediatrów, radiologów, podologów muszą błagać/przekupywać/im grozić i wysyłać ich na "służbę" do szpitali dla ludzi z
  • Odpowiedz
@Wiktorgg: dlatego przyszedł polski rząd i przepłacił miliony za respiratory których nie dostaliśmy? I ta straszena odmiana Delta mniej zagrażająca życiu ale bardziej zaraźliwa. No super choroba nie zabija ale ZARAŻA. zamknijmy caly kraj i wytrzymajmy jeszcze 2 tygodnie.
  • Odpowiedz
@Markdj: wariant Delta który aktualnie jest obecny bardziej zaraża ale mniej zabija. Przed covidem też się czekało godziny na sorach itp. Po co to szczepienie skoro i tak i tak wariujec ie jakby covid z dziesiątkował Polskę?
  • Odpowiedz
@Ko_Otu: Bo nadal nie dociera do Ciebie, że jest różnica pomiędzy czekaniem 10 godzin a czekaniem 30 godzin - różnica jest trzykrotna. Dla osoby, która potrzebuje pilnej pomocy to nie jest kwestia

A co mi tam... i tak muszę czekać...

Właśnie po to szczepienia... Żeby w momencie, w którym mój w ojciec o 2:00 nad ranem dostał drgawek z p---y - nie musiał czekać przez godzinę patrząc jak cierpi w
  • Odpowiedz
@Markdj: tak się składa że też wzywałem karetkę w sezonie covidowym, 2 dni po zakończeniu mojej kwarantanny w związku z zachorowaniem na covida i nie czekałem na karetkę dłużej niż 30min. A skąd masz pewnosc że nie będą wymagały pomocy szpitalnej? Już mówią że część szczepionek praktycznie nic nie daje np j&j. Sporo osób ode mnie z pracy a pracuje w dużej firmie normalnie zachorowało na covidaa jak informowali o
  • Odpowiedz