Aktywne Wpisy
stanley___ +36
#zwiazki #rozowepaski
Nie denerwowałoby by Ci gdyby Twoja baba żegnała się ze swoimi kolegami z pracy mówiąc "Pa!"?
Wg mnie to mikrozdrada i powinna używać słów neutralnych typu "cześć", "na razie" a "pa" jest zarezerwowane dla swojego chłopa, najbliższej rodziny i swoich psiapsi ale nie a obcych bolców.
Nie denerwowałoby by Ci gdyby Twoja baba żegnała się ze swoimi kolegami z pracy mówiąc "Pa!"?
Wg mnie to mikrozdrada i powinna używać słów neutralnych typu "cześć", "na razie" a "pa" jest zarezerwowane dla swojego chłopa, najbliższej rodziny i swoich psiapsi ale nie a obcych bolców.
slawomirus +777
#pokazkota aktualizacja wpisu że wczoraj. Kot ma zapalenie krtani, jest wygłodzony, dostał kroplówkę plus nawadnianie podskórne. Do tego sterydy, antybiotyk i krople do oczu. Wygląda lepiej. Mam obserwować do 3 dni. Jak nie zacznie jeść samodzielnie to dostanę zamiennik mleka do podawania strzykawką na siłę. Wołam pulsujących wpis https://wykop.pl/wpis/78344357/wpis
Jeździłem już jako zielony i jako różowy, i zostałem obtrąbiony z obydwu pozycji, także zgłupiałem ¯\_(ツ)_/¯
#motoryzacja #prawojazdy #samochody #polskiedrogi
@eternit_nie_wybacza: nope ;p
@eternit_nie_wybacza: wyłudzanie odszkodowań? xD
@hellfirehe: co to za bzdura xD na rozbiegowkach tez wpuszczasz?
Wołam @ks2m bo chyba lubi poczytać takie teorie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@eternit_nie_wybacza: ale pas rozbiegowy musi byc odpowiednio oznaczony
@vertical: Moim zdaniem też, przedstawiłem to tylko jako hipoteza prowadząca do tego samego wniosku.
Bo oczywiście masz rację że na zielonej strzałce prowadziłaby do dość absurdalnych wniosków.
Natomiast temat który poruszasz, który w skrócie można określić "gdzie się kończy jedno skrzyżowanie, a zaczyna następne" zdarza się na drogach i odpowiedź nie
IMHO powinieneś ustąpić, bo to jest nadal to samo skrzyżowanie. Jest to taki sam przypadek jak omawiany na tym filmie, ale wielkość wyspy rozwala system na łopatki.
@eternit_nie_wybacza: Drogi wlotowe z rozbiegówkami o których mówisz zawsze mają znak "ustąp pierwszeństwa", inaczej faktycznie tworzyłyby skrzyżowania równorzędne z drogami wlotowymi i miałyby pierwszeństwo.
@eternit_nie_wybacza: Ty z tych co wyznają zasadę jak jadę prosto to mam pierwszeństwo czy o co chodzi?
@Czarna_ksiazka: no bo ludzie nie potrafią jeździć. Ale, dla równowagi, tam jest też w godzinach szczytu problem tego typu, że jadąc z Wojciechowskiego na zielonym przed Tobą może stać jeszcze ktoś, kto jechał na zielonej strzałce i puszcza furkę z Kurpińskiego, co bywa mylące.
Generalnie ta wysepka tam
@DJCrovley:
Moim zdaniem z-----e podejście. Dlatego u nas się jeździ tak jak jeździ. Zero ludzkiego, obywatelskiego podejścia do innych. Pewnie jeszcze kamerka, gaz i "bedziesz w internecie!"
Nie ma znaczenia: jest sygnalizacja.
@vertical: @eternit_nie_wybacza to troll w każdym takim wątku serwuje swoje popisy intelektualne XDDD