Wpis z mikrobloga

mirek: witam, pomożecie mi? uczę się programować i program w pytonie mi nie działa mam taki błąd

wykopki: heh kolejny się pcha, co, chcesz się przebranżowić? chcesz dla pieniędzy programować? bez szans, przychodzi taki i woła 10k na wejście xD, kompromitacja, odpuść sobie lepiej, rynek jest zamknięty, ja 10 lat programowałem, żeby mnie wzięli na stażystę w korpo, a nie tacy jak ty po bootcampach heh

#programowanie #programista15k
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
@cecidimus: jak ktos zapyta normalnie o błąd który mu wyskakuje to nie widzialem takiej odpowiedzi. Nie mowie ze sie nie zdarzają ale to zazwyczaj po wieloma postami dziennie pod tytułem "elo, robie na magazynie od 10 lat i czas się przebranżowić, co lepsze HTML czy python?"
  • Odpowiedz
witam, pomożecie mi? uczę się programować i program w pytonie mi nie działa mam taki błąd

@cecidimus: wydarzyło się nigdy. Jak ktoś zadaje pytanie to zazwyczaj dostaję odpowiedz, ewentualnie nie, jeśli pytanie jest zadane w taki sposób, że nie da sięodpowiedzieć. Jak ktoś się pyta o przebranżowienie to sorry, ale takich pytań pewnie było już 10 w tym tygodniu, więc po co odpowiadać, jak ktoś nie umie szukać informacji co
  • Odpowiedz
  • 0
@cecidimus: ze to ciągle te same pytania z d--y. Jak ktos zaczyna karierę od takich pytań to nie wróżę powodzenia. Wszyscy myślą że wejście w it to 3 kursy na udemy i nara.
  • Odpowiedz
@cecidimus: 99,99% problemów osób uczących się programować (błędy programu, coś się nie kompiluje, jak coś zrobić) można rozwiązać za pomocą narzędzia google. Najczęściej są to 2-3 pierwsze wyniki. Przez zalew ciągle tych samych pytań ludzie zaczynają ignorować TAG i przez to giną czasami sensowne problemy/pytania
  • Odpowiedz
  • 2
@kolejny_wolny_nick: trafna uwaga, jedna z kluczowych umiejętności programisty to umiejętność szukania informacji. Większość problemów z którymi się spotykamy na codzien została już przez kogoś rozwiązana, i szybciej można znaleźć odpowiedź niż zadać pytanie. Pierwszym odruchem jak masz jakiś problem powinno być wyszukaj w google a nie załóż nowy temat
  • Odpowiedz
jedna z kluczowych umiejętności programisty

@Tasartico7: Jedna z kluczowych umiejętności w IT w ogóle. K-----a mnie trafia jak świeżaki z 1/2 linii ślą wyżej tickety które rozwiązałoby użycie mózgu i google jednocześnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@patatier prawdę powiedziawszy ja sobie radzę, wszystko wygooglam zawsze, ale widziałem tutaj odrzuconych w ten sposób Mirków, poza tym, czy to nie jest programistyczne środowisko?
  • Odpowiedz
@kolejny_wolny_nick: niech zniknie w ogóle. niech zaniknie dopływ świeżej krwi. po co stać naturalnej kolei rzeczy na przeszkodzie.

@daczka92:

jak ktos zapyta normalnie o błąd który mu wyskakuje to nie widzialem takiej odpowiedzi. Nie mowie ze sie nie zdarzają ale to zazwyczaj po wieloma postami dziennie pod tytułem "elo, robie na magazynie od 10 lat i czas się przebranżowić, co lepsze
  • Odpowiedz
@deadIift: do poważnych tematów gdzie ktoś pyta o przebranżowienie? wystarczy wejść na tag. czasami zdarza się śmieszny bait ale poważnych pytań jest ciagle.
ja nic nie mam do pracy na magazynie, ani w gastro, ani w odzieżówce, ani jako strażak. to tylko przykład.
no i reszty nie rozumiem co do mnie piszesz. jacy ludzie co powinni pielęgnować tę szansę. jacy niebezpieczni ludzie? w ogole co to ma do rzeczy.
co
  • Odpowiedz