Wpis z mikrobloga

Zauważyliście, że #rozowepaski prowadząc samochód WCALE nie patrzą w lusterka? Interesuje je tylko to, co przed nimi, z boków już niekoniecznie, ale z tyłu to komu to potrzebne? XD Czasem widzę to jadąc blisko za jakąś niezgułą nawet przez kilkadziesiąt sekund. Nawet jak robię jakieś dziwne manewry typu siadam na zderzaku, wychylam się z prawej, za chwilę z lewej strony, to p--------a nawet nie zerknie xD Widzę ją w jej lewym i wstecznym lusterku, widzę ten tępy, nieruchomy wzrok i nic, zero reakcji xD Nawet jakby do niej dojeżdżała płonąca ciężarówka z terminatora, to by się tą swoją yariską o metr nie odsunęła xD
#bekazrozowychpaskow #polskiedrogi #samochody
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JudzinStouner yariska? Opie zyjesz w przeszlosci. Teraz te zakaly jezdza elektryczkami albo bezsensownie przerosnietymi suvami. Jak jeszcze kobiety w malych kompaktach rozumiem. Nie zalezy im na mocy tylko na latwosci wjechania wszedzie i manewrowania, tak kompletnie nie rozumiem czemu one przesiadly sie na te g---a xD
  • Odpowiedz
  • 346
@JudzinStouner: Podobnie jest jak na zakorkowaną główną włączają się auta z osiedlówki. Faceci w 90% wpuszczają każdy po jednym aucie, w miarę sprawnie to idzie a jak jedzie kobieta to na 90% wzrok wbity na wprost jak u jakiegoś robota i nie ma opcji, że zerknie w bok i kogoś wpuści.
  • Odpowiedz
@crespo: dzień w dzień jakaś tępa pinda staje na głównej na wyjeździe z "mojego" parkingu i albo tępo się patrzy w przód albo oczywiście telefonik. A ja chcę skręcić w lewo i nic by jej nie kosztowało jakby stała 2m dalej :/

jak zatrąbię to jeszcze oburzenie
  • Odpowiedz
Zauważyliście, że #rozowepaski prowadząc samochód WCALE nie patrzą w lusterka?

@JudzinStouner: ale sugerujesz, że wszystkie i trzeba Ci udowodnić, że nie wszystkie, czy sugerujesz, że tylko niektóre, ale za to wszyscy niebiescy patrzą i trzeba Ci udowodnić, że nie wszyscy?
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: główna droga z której oddziela się malutka zatoka do lewoskrętu? zawsze jakieś babsko stanie tak, że samochody jadące prost będą zablokowane chociaż da się tak auto ustawić równolegle do jezdni, żeby nie tamować ruchu

sygnalizacja świetlna, pas do jazdy prosto pełen samochodów i oddzielny do skrętu pusty z zieloną strzałką? zawsze jakieś babsko stanie tam gdzie zaczyna się pas do skrętu, zostawi sobie przed maską 2 metry odstępu i zablokuje wjazd
  • Odpowiedz
  • 19
@Catmmando: całkowity brak umiejętności przewidywania rozwoju wypadków i brak wyczucia w ocenie odległości i prędkości własnej oraz innych pojazdów czy pieszych. To wszystko podlane śmierdzącym sosem z mizerną umiejętnością obsługi własnego auta i generalnym strachem przed jazdą. Przepis na babę na drodze gotowy xD
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: jak u innych kobiet z lusterkami to nie wiem. Ja patrzę, nawet jak idę chodnikiem i zmieniam stronę chodnika, to też patrzę za siebie, ale z wyjazdem z osiedlówki na zakorkowaną ulicę, to się totalnie zgadzam. Hierarchia przepuszczania jest taka, że kierowcy ciężarówek zawsze wpuszczają, mężczyźni prawie zawsze, a baby prawie nigdy.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: cholerna prawda, ile razy sie z tym spotkałem u pań za kierownicą,
"widzenie tunelowe", bardzo często zero reakcji na to co sie dzieje dookoła, skupienie tylko na własnej jezdzie kosztem w----u innych kierowców, ja juz nawet przestałem się wsciekać tylko kiwam głową z westchnieniem
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: tez to zauważyłem, tak samo często nie przepuszczają na pasach - jadą wpatrzone przed siebie i nawet nie zauważają, że ktoś już wchodzi na pasy.

Ciekawe skąd taki problem z orientacją w przestrzeni, przecież mózg kobiety jest bardzo podobny do ludzkiego.
  • Odpowiedz
Faceci w 90% wpuszczają każdy po jednym aucie, w miarę sprawnie to idzie a jak jedzie kobieta to na 90% wzrok wbity na wprost jak u jakiegoś robota i nie ma opcji, że zerknie w bok i kogoś wpuści.

@crespo: do tego jak wpuści się faceta to zawsze mignie w podziękowaniu, baby bardzo rzadko jakby im się należało
  • Odpowiedz