Wpis z mikrobloga

@Symmachus o widzisz! Takich informacji nigdzie nie da się znaleźć. To ciekawe, dzięki :D Nigdy bym nie przypuszczał, że jakiś cygański watażka ma ciągoty do Chin XDDDD

Myślisz, że da się tam wejść żeby to zwiedzić?
  • Odpowiedz
@slabyslabek dla mnie jedną z największych tajemnic jest mały dom obok dawnych slumsow na wojska Polskiego koło wjazdu na Dębinkę, od lat jest tam napis "tu mieksza rodzina katyńska". Gdy próbowałam się o to pytać rodziców to zawsze odpowiadali że tam jakaś chora psychicznie rodzina mieszka i nie mam się pod żadnym pozorem tam zblizać (zwłaszcza że tam były slumsy i ludzie mieszkali w jakiś dziwnych garażach, teraz tam stoi kompleks
  • Odpowiedz
@Symmachus ten budynek z zewnątrz rzeczywiście nie wygląda na 30 lat. Musiał być zrobiony autentycznie z dobrych materiałów. Co go mijam to dałbym z 5 do 10 lat od porzucenia.
Rzeczywiście w NDM z roku na rok budują nowe osiedla i tak się zastanawiam, że to chyba głównie zasługa lotniska i Ryanair, no bo w pobliżu to jedynie chyba z dwa duże zakłady i wojsko po za tym. Zresztą jak mi
  • Odpowiedz
@slabyslabek jest opuszczony tak na dobrą sprawę od 15. Z tyłu są takie małe domeczki wyglądające jak garaże, ale są to byle stajnie na te konie. Ndm to spalnia dla Warszawy, dużo się zmieniło na pewno od mojego wyjazdu ale mam mega złe zdanie o tym mieście (mieszkałam tam od urodzenia do skończenia 18 lat). Słaby transport, jeśli masz dzieci to w szkołach mega beton i typowe powiatowe myślenie, to iest
  • Odpowiedz
@phoropter chętnie usłyszę jak czegoś się dowiesz, moja babcia się sprowadziła do ndm w późnych latach 60 i większość znam z ich relacji, ale to też są ludzie z takiego pokolenia że "mądrze o tym nie wspominać bo będę mieć koszmary" więc pewnie jest więcej takich historii.
  • Odpowiedz
@phoropter @slabyslabek tutaj jest ten domek, pośrodku wojska Polskiego: https://youtu.be/L8hg4ofUTVQ właśnie z takimi ludźmi kojarzę to miasto (ten nagrywający i pijany staruszek), mega dziwne miasto, jakby połowa mieszkańców miała schizofrenię. EDIT od czasu tego filmu nie wchodziłam na ten kanał i nagrywający jeszcze bardziej odleciał, jak macie chwilę czasu to on przedstawia typową mentalność starszych mieszkańców ndm.
  • Odpowiedz