Wpis z mikrobloga

@RoastieRoast: Pewnie że może być nazwa prawidłowa zarówno ze względu na materiał jak i funkcję, do której służy. Lubię taką śmieszną definicję „reklamówki”. To ta „siatka” ale przeźroczysta - bo „reklamujesz” produkty, które w niej niesiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°). A tak prawidłowo to przecież reklamówka to ta „siatka” z nazwą/logiem jakiejś firmy.
@sebsossj: mój ojciec nie uznaje żadnych innych szklanek. specjalnie mam jedną u siebie w mieszkaniu tylko dla niego i wyciągam tylko jak przyjeżdza w odwiedziny bo on z innej się kawy ani herbaty nie napije :D
@sebsossj: A to jakich szklanek/kubków używa się w nowoczesnych domostwach, bo ja dalej mam z 6 takich i sobie z nich popijam colę albo inne soczki, ale się przeprowadzam z wynajmowanego na swoje, więc pora unowocześnić asortyment ( ͡° ͜ʖ ͡°)
xD "kubek, bo ma ucho".... tracę resztki wiary w ludzkość... ciekawe więc jak mówicie na kubek bez ucha xD. Albo jak mówicie na plastikowe jednorazówki, które również nie mają ucha.

Żeby szklanka była jeszcze jakimś nienawiązującym słowem, ale ludzie.... prościej się już nie da. Szklanka, bo jest ze szkła. Wszystkie naczynia przeznaczone do picia, które są ze szkła to szklanki.

https://pl.wiktionary.org/wiki/kubek

Kubek oryginalnie to wytwór ceramiczny bądź drewniany. Z uchem lub bez
A to jakich szklanek/kubków używa się w nowoczesnych domostwach, bo ja dalej mam z 6 takich i sobie z nich popijam colę albo inne soczki, ale się przeprowadzam z wynajmowanego na swoje, więc pora unowocześnić asortyment ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Pivoo: IKEA Pokal - to jest taki najlepszy wybór żeby było w miarę nowocześnie, w miarę tanio i w miarę wygodnie ( ͡° ͜ʖ ͡